SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Získal jsem zdarma suchou předlohu na Kyslík. Vypadá stejně jako na Acetylén, jenom má zelený proužek na tom knoflíku. Má smysl ji používat? Jaké jsou vaše zkušenosti?
zeleně se snad kyslík neznačil. a mělo by to být k čemu? aby se nízkotlaký acetylen nehrnul do kyslíku s vyšším tlakem? není to něco jiného? není to jen nějaký jiný redukčák na plyny z centrálního rozvodu? Byly takové uzávěry, že se hořlavý plyn a kyslík zavítali najednou jednou klikou.. jak se to připojuje?
Vypadá to stejně jako suchá předloha k Acetylénu, připojení má pravochodé závity a ten proužek na knoflíku je skutečně zelený.
http://eshop.durr-cz.cz/cs/308298-308298.html
Klidně si to pro svůj pocit namontujte na kyslíkový redukčák, ale pro běžné použití to žádný význam nemá. Kyslík určitě nehoří a jeho přetlak vůči acetylénu je 3 - 8 x vyšší. Možná při "docucávání" kyslíkové lahve do nuly, to ale normální člověk nikdy neudělá. Jednak proto, že je to normou zakázané, druhak proto, že je to hloupost.
Editoval jirkati (26-10-2014 16:06:22)
jikok napsal(a):
zeleně se snad kyslík neznačil
Ale značí, anglosasové a asiaté mají kyslik zeleny
Předlohy pro kyslík i acetylen mají shodně zelený proužek. Ale "knoflík" na kyslíkové je modrý a na acetylenové je červený..
cepicka napsal(a):
Předlohy pro kyslík i acetylen mají shodně zelený proužek. Ale "knoflík" na kyslíkové je modrý a na acetylenové je červený..
Velmi správně. Já vůl to špatně popsal. Když už je obě mám, tak jsem je také namontoval.
Stránky: 1