SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Chtěl bych si vyrobit vanu na mytí autosoučástek benzinem, vypouštění oleje z motoru atd.
Do pořádnýho svářeče mám ještě hodně daleko, protože jak je vidět na dalším obr. tak ta vana teče.
Koupil jsem tedy cín (kdyžtak mě opravte jestli to říkám blbě) a kyselinu, jenže i po očíštění kyselinou mi tam ten cín nechce držet. Nahřívám to plynovým hořákem. Může mi někdo poradit co mám dělat jinak, nebo jestli použít jinej postup ?
v prvni rade napis jaky je to material?Dle nej je treba zvolit vhodny material.
Odmastil jsi to poradne???
moc to ohříváš, ten plamen není vhodný, použij páječku s měděným hrotem, plech ošmirglovat
Těžko takhle radit z dálky.
Nicméně pokud tam byl nějaký minerální nebo motorový olej, tak jejich poslední zbytky se odpařují až při teplotě pár set stupňů. Při takové teplotě je už cínová pájka beznadějně přepálená a při nižší zas nechytne, protože tam je ta mastnota. Pokud je to ten případ, musí se čistým benzínem nebo něčím podobným omýt dost velké okolí díry, dostat mastnotu a mastnou špínu ze štěrbin a teprve potom ošmirglovat a pájet. Taky okuje po svařování se musí očistit mechanicky.
Obyčejný plynový hořák se hodí na pájení cínovými pastami, kde je v pastě tavidlo i cín. Pasta se jen nanese na očištěné místo a to se hořákem zahřeje. Na kusový cín je to nouzovka, protože nějak se musí ten cín vzít z cínové tyčky nebo drátu a na pájeném místě něčím roztáhnout po povrchu. Na to jsou právě plynové nebo elektrické pájky s měděným klínem nebo tyčkou. Pokud to budeš dělat hořákem, budeš si muset nějaký takový "bazmek" vytvořit třeba z nějakého silného drátu nebo tyčky.
Pájecí voda vytvořená z kyseliny - roztok chloridů zinečnatých a amonných je na nátěr plechu a pájení hořákem příliš řídká. Potřebuješ spíš pájecí pastu, třeba klasickou , směs kalafuny a chloridů zinečnatého a amonného ztekucených do pastrovité formy trochou třeba lihu.
Editoval Radim (12-10-2014 08:54:36)