SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Momentálně dojíždím na brigádku do jedné strojírenské firmy - vyfasoval jsem svářečku migatronic flex 400 (starší typ).
Tváří se,že je to držák a svařuje velice pěkně. Na stránkách migatronicu jsem se doklikal k anglickému návodu(bohužel v té fabrice návod nemají vůbec), kde jsem se dozvěděl, že se dělají různé verze svářečky - normál a pulzní. Naštěstí ta jejich je pulzní, ale nastavení mi přijde nějaký "kostrbatý". Nepodařilo se mi zapnout pulz v synergickém režimu svařování - tvářilo se to,že to nemá synergický křivky pro pulzní svařování. Veškeré hodnoty jsem tedy nastavil ručně včetně frekvence pulzu a hodnoty proudu "spodní půlvlny". Po jemném doladění to i v pulzu vařilo parádně. Ptám se tedy jestli je tohle nastavování na starších mašinách normální? Bohužel moc zkušeností s těmito stroji nemám - moje pulzní alfa si frekvenci pulzu a vše okolo ladí sama(dřív jsem vařil se selcem a to bylo taky "bez starostí )
Přidávám pár fotek z práce - na posledním obrázku je vidět v levé části obrázku svár z mašiny pro svařování pod tavidlem
A ještě rampouch od přípraváře
co to máš za degeše na tom posledním obrázku?
sváry pěkné jsem ti ale už říkal. doufám že sis už nastavil průtok plynu jak jsem ti říkal...