SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Je to už hodně roků zpátky, kdy jsem pracoval v jedné firmě v ostravě. Svářeči tam měli povětšinou kukly Speedglas, nebo je nepoužívali vůbec, protože se tam většinou jen bodovalo. Měli tam jednu erární, zn. Balder. Na pohled pěkná, všichni na ni nadávali. Speedglasy mají právě ty šůplíčky na baterie. Ta Balder neměla. Zkoumal jsem zkoumal a rozřezal jsem kazetu lámacím ostrým nožíkem, jelikož byla slisovaná-nerozebírací. Uvnitř byl jeden ten článek jako bývají v Speedglas apod. Naštěstí nebyl připájený, jenom přicvaknutý v plechovém držáčku. Baterie byla úplně vybitá, dal jsem novou a hle, kukla zase krásně fungovala. Kazetu jsem potom slepil sekundovým lepidlem. Pak se někde ztratila, nejspíše ji někdo klofnul.
Takže to znamená, že i ty kukly Proteco P600e mají uvnitř baterii? Kuklu mám v garáži už nejméně tři roky, takže by mohla ta baterie být vybitá.
ano, mají baterii
pokial vlastnite typ E-C ma vymenitelne baterky
Na tmavost skla do ochranné kukly je dokonce CSN norma. Kde je primo doporučeno jak tmavé sklo na které ampery.