SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň zakúpil som si zvárací inventor Pegasus 200 AC/DC, ale neviem ako nabrúsiť elektródu niekto radí 40 stupnový uhol niekto nechať na koci guličku niekto nebrúsiť vôbec a používať zelenú 99% wolfranovú tyčinku. Vie mi nejaký skusený zvárač poradiť ako to má byť správne?
Zváram bloky na motorovej píle.
Ďakujem
Vyhrabejte poznámky ze svářečského kurzu kurzu a tam to určitě máte rozepsané, včetně broušení wolframové elektrody pro váš invertor. Při svařování ocelí zůstává po délce naostřená elektroda skoro stále stejná. Při svařování Al slitin AC proudem se vytvoří na konci elektrody kalota, která právě umožňuje zvládnout svařování střídavým proudem. V takovém případě na úhlu broušení prakticky nezáleží. Pokud se týká typu wolframové tyčky, každý svářeč si časem zvykne na některý, který jemu nejvíc vyhovuje. Většina začíná s WTh a pak zkouší další. Průměr tyčky (elektrody) se volí podle proudového zatížení.
Editoval jirkati (27-08-2014 21:29:00)
Majo, nečekej, že ti tu někdo napíše učebnici. Pokus se nejdříve přečíst někde- informací je plný internet. Ptej se na konkretní otázky, které ti po nastudování základních materiálů nebudou jasné, nebo na konkretní problémy, se kterými se při svařování setkáš.. To vše je popsáno i na svatforu. Podívej také do rubriky Svarinfo.
majo, Pri AC tigu mozes nabrusit wolframovu elektrodu ako chces, vysledny zvaraci prud, ktory si nastavis na Pegase si aj tak urobi s hrotom svoje. To znamena, pri malom prude a nabrusenej elektrode do spica si na konci urobi malu gulicku, pri vyssich prudoch si to spravi kulicku vacsiu. Na zaciatok nejake uhly snad ani nemusis riesit.
Ďakujem chlapy idem zvárať.
Mě by zajímala spíš značka pily a přídavnej materiál.Pokud to tedy jde dobře .
Hmm, tak to by mě taky zajímalo, co jsem svářela tak to bylo z hořčíku.....a po amatérkých pokusech se to vetšinou musí vyhodit protože to vypadne, málokdo má přídav.matroš, stojí moc lováků, hi
Si tak říkám, že bych si radši koupil novou pilu, než svářečku, pak se s ní učit a pak stejně zjistit, že to zavařit nejde...
radsej kup novy blok
DIK;)