SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den
Může mi někdo poskytnou schema zapojení svářečky Minicomp 141?
Díky
Schemata se v oblasti svářeček shání velmi těžce , ale některá zapojení si jsou velice podobná či dokonce různé krabice obsahují stejné chinské desky . Je dobré stroj rozdělat a přidat několik foto , zda-li zde již něco podobného nebylo .
Ahoj, tak nějak taky zápolím s touto svářečkou, posuv drátu na nižší rychlosti je přerušovaný a na nejnižší nejede pro jistotu vůbec.
Na řj. jsem vyměnil všechny polovodiče, posuv fungoval dobře, ale jen do chvíle než jsem přepl svářečku na vyšší výkon, pak následovalo to samé co před tím.
Zjistil jsem že posuv je napájený z "hlavního" trafa, respektive jeho vývody vedou na velký usměrňovač a do řj. Na řj. je dual OPA MC1458P, 2xKC635 a 2x tyristor KT201/600.
A teď co s tím, buď překreslím schéma a někdo mi poradí co s tím a nebo se udělá nová regulace posuvu. Bohužel budu muset nechat udělat i tišťák, ten původní se loupe jen vidí pájku.
osadte rididi jednotku ktc 112 omicron a budete te mit vyhrane... +napajecí trafo +stykač vše bude fungovat na 100%
Editoval alll (28-08-2014 21:36:56)
Stykač na 24V už svářečka má, trafo pro nap. stykače je tam taky, pokud by to ničemu nevadilo tak by mohlo napájet i posuv, má zatížitelnost 5A a naprázdno dává necelých 29V
Ještě se blbě zeptám protože nejsem svářeč, nebude KTC 112 zbytečná? Respektive dají se využít i její další funkce? Pokud ne tak by mělo stačit udělat regulaci posuvu podle DwPetr.
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 452#p28452
Jestli podle př44 , tak je to schema vadné , něco tam chybí .
ktc stoji par korum takze se moc nevyplati spekulovat nad vyrobou regulace atd v podstate ji staci zapojit a svaret
Třeba já bych si pod pojmem pár korun představil něco jiného, ale budiž.
Otec do té svářečky bohužel nasypal dost peněz. Závada jako taková se v servisu nikdy neobjevila a tak se postupně měnili kladky, motor, stykač a nakonec i vypínač. Proto hledám nějaké schéma, jednotka KTC je určitě dobrá, ale 1200kč je opravdu dost a nechávám ji až jako poslední možnost. Dneska se ještě chystám zkusit původní jednotku napájet "externím" trafem, jsem zvědavý jak bude fungovat.
No a kde máš schema té původní regulace ?