SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,mám malí problém,začnu vařit a po cca 8 Cm sváru začne strácet výkon.Mám sestavenou svářečku z více různejch dílů,řízení proudu mám řešeno triakovou regulací na primeru,řídící elektroniku mám z kempomatu 180.Takže ,(bodování,pulzace,-2T,4T).Mohla by být chyba v regulátoru proudu?Max výkon je 250A.Děkuji za jaké koli rady.
tak vyřešeno.Byl problém s regulací proudu.U potenciometru byl paralelně připojen trimr,kterým se nastavuje začátek regulace.Jen malý problém je vtom,že se mění linearita potenciometru.
Ještě bych se chtěl optat,vím,že většina z vás mě sprdne,že to nevím,ale když chci vařit pulzně na CO,tak to znamená že zapíná a vypíná trafo a zároven drát,nebo jde trafo furt a pulzuje jen posuv drátu??? Děkuji.
Editoval Uranin (01-08-2014 19:26:48)
U mig/mag zdroju se rychlost podavani nemeni a ridici jednotka ridi zdroj svareciho proudu a diky tomu je mozno pouzit pulz (nelze ho pouzit u klasickych odbockovych svarecek)
Zjednodusene se v nastavenem intervalu meni nastavena uroven napeti a proudu.