SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, koupil jsem si svářečku gama 1550. A potřeboval bych poradit se svařováním nerezu 1,4541 v tlouštce1mm. metodou tig, ale vůbec nevím co všechno k tomu potřebuji dokoupit abych touto metodou mohl svařovat. Děkuji za rady
Pročetl jsi si nejdříve forum???
Myslím, že k té svářečce byl nějaký návod v kterém je vše popsáno. Jinak je potřeba ARGON a TIG HOŘÁk s ventilkem. A hodně, hodně, hodně materiálu na naučení sváření metodou TIG a tudíž i hodně, hodně argonu. Flaška argonu (malá flaška na jeden den svařování) stojí cca 3000,- slušný hořák cca 2000,-
Víc už snad reagovat nejde... Hromada další informací o všem možném je na zdejším fóru případně http://lmgtfy.com/?q=Tig+Sva%C5%99ov%C3%A1n%C3%AD
Zdravím tak dnes byla premiéra tigem na nerez. Tak nevím co jsem dělal špatně ale stále se mi tavili nebo lepili wolframky k materiálu. A to jsem měl průtok argonu 12l na 30a. Elektrody mám červený. Můžete mě nakopnout:( Díky za odpověd
Pri zvarani antikory tigom na DC je zaklad mat na kostre + pol a na na horaku - pol. Potom sa Ti nebudu wolframove elektrody tavit. Predpokladam ze si mal na konci vzdy peknu gulicku. :-)
Editoval vyrobca (24-07-2014 22:18:58)
Měl jsem hořák na minus a kostru na plus. Tak nevím co dělám špatně
Hmm, je prima Vaše snaha přijít na vše sám, ale z ekonomických důvodů když už jste si koupil jeden z Třebíčských zázraků doporučuji hupsnout s tím do nejbližší svářečské školy kde to naučí svářet a zesynchronisují s vašima rukama.Máte přepnut přepínač vyřazení Hot startu na čelním panelu?
"Třebíčských zázraků" hehehe mna caka presne nieco podobne ak mi Evik zaruci ze mi bude robit synchro
vymenim miestneho kantora za prihlasku uvas.
A plyn si mal kde zapojeny? (otom nepadlo ani slovo)
Editoval ihlan (25-07-2014 18:35:45)
plyn (argon)zapojen do hořáku a fouká na elektrodu na tom není snad ani co skazit. Opět jsem začal svařovat a opět se mi po zapálení oblouku udělala kapka už ne tak velká ale přece.
Hans, zober nejaky hlinikovy pliesok, a skus na nom Tigom spravit zrkadielko... ked to pojde, tak mas naozaj na horaku + pol. Inak sa Ti nema preco robit kvapka na wolframovej elektrode...
Editoval vyrobca (25-07-2014 23:21:50)