SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den. Co tady čtu, tak tady invertorovou svářečku Jasic 160 MIG/MAG chválí. Jednou jsem ji viděl u jednoho chlápka a sváry. Přímo při práci ale nee. Viděl jsem v obchodech se svářecí technikou dva typy, starší provedení a nové. Starší takové jen plechové provedení bez displeje, novější s předním plastovým panelem a displejem. Docela se mi ta mašinka líbí. Zajímalo by mě jen tak, je mězi těmito dvěma typy i rozdíl v nějakých parametrech, nebo je to funkčně úplně stejné, jenom modernější bedna? A hodí se vůbec takovéto typy svářeček i na karosařinu? Děkuji
na 99% to bude len facelift tej starsej verzie,tiez som ju kukal paci sa mi hlavne jej mala hmotnost,ten stroj je na karosarcinu ako stvoreny
Niekde tu na fore je prispevok kde sa priamo pise ze firma JASIC robi kazde 2-4 roky novy model
a vnutri je to to iste. treba pohladat mne sa nechce lebo to bola debata uplne o niecom inom kde to dotycny spomenul.
a kto to vyrabi ? nechcem podobny bedny z cech ... ako Alfa , Omicron , Kutherber ...
No a ten Jasic 160 umí MMA a MIG/MAG? Umí i TIG?
ihlan a to kde sa vyraba ked to nema ani cesku stranku ?
http://www.jasictech.com/category.aspx? … arentID=65
domceky stromceky pismani neviem , a kto to predava u nas zo zarucnym servisom ? a ake prislusenstvo je na to zo zapadu na vychodnu masinu ?
atishajn>Pouzi google translate alebo si hore klikni english je to bez bonsai-ov
varok>Hladaj aj ANDELI - tie stroje vyzeraju ako keby liezli z tej istej linky
este aj odtien farby sedi s JASIC-om predajcu tu uz spominal uzivatel vyrobca kto na CZ-SK robi predaj aj servis.
Editoval ihlan (11-07-2014 19:04:43)
ihlan ja nechcem translatovat , ale zvarat ...
varok napsal(a):
Ak si myslel tento tu mas Velky detailny obrazok na stroj
Optional: ·TIG function Lift arc Down-slope time knob
ale ako to myslia ze pripojis horak a prepnes na MMA?
ale nema HF zapalovanie pre ten TIG
Editoval ihlan (11-07-2014 22:06:44)
atishajn napsal(a):
a kto to vyrabi ? nechcem podobny bedny z cech ... ako Alfa , Omicron , Kutherber ...
Alfa, Omicron, Kutheiber, to jsou začky, ktreré se zdejším prodjcům nehodí.....
Ihlan, ne, psal jsem o Jasic 160. Docela se mi líbí a uvažuji o ni. Ale I když mám raději starší typy svářeček, tedy starší vzhled, tentokráte se mi více líbí ten novější model s plastovým předkem.
Takže ta 160 je jen MIG/MAG a MMA? Tig metodu to neumí? To by mi ani tak nevadilo. Stejně většinu prací dělám COčkem, tedy MIG/MAG, ale občas by se šikla i klasická MMA metoda. Zkoušel jsem ty levné trafa za 15 stovek. Dá se, ale sváry jsou tragedie. V práci máme i starší větší modely, myslím že WTU 315. Stou sváry jako na obrázku, ale s těmi hobby trafky jako nabíječka to moc nejde. Párkrát jsem vařil v práci i invertorem Kemmpi a nádhera práce.
S tou mojí jsem už poladil, ale prostě to nejde nějak dát dohromady, aby byla univerzální. Buď se mi ji podaří dobře odladit na tenký drát 0,6mm, sv. stupně 3-6, vaří krásně. Hrubší drát 0,8mm zase stupně 4-6 už to pokulhává. Ještě zkusím dát to zvlášť trafko na napájení posuvu a elektroniky, mělo by se to zlepšit. Ale o tom Jasicu 160 opravdu silně uvažuji.
JASIC 160 nepoznam lebo je to nekompletny nazov modelu ! (mozno nejaky predajca to tak oznaci ked predava jeden model)
Nieco ako keby si napisal ze chces Skodovku Oktaviu ale nevieme ci chces diesel alebo benzin.
Ale podla toho co pises chces informaciu o JASIC ARC 160
Jasic ma 160 asi 3 modely 160 a to JASIC 160 MIG, JASIC ARC 160(2modely) a JASIC TIG 160
cize by bolo dobre to presne specifikovat alebo dat linku na co sa presne pytas.
JASIC ARC 160 mas tu
http://www.jasictech.com/detail.aspx?cid=140402003
a http://www.jasictech.com/detail.aspx?cid=140402008
Je to nieco podobne ako je GAMA 165/166 proste invertor MMA/TIG LiftArc (dotyk) ale bez HF zapalovania (bez dotykove zapal obluka)
ale potrebuje horak ktory das na redukcny ventil.
pokial ti ide o cenu (tj. mas nizsi rozpocet) este mozes pozret u rovnakeho predajcu MMA profesional
tie stroje zvaraju urcite lepsie ako bau bau 1500czk stroje zapaluju obluk dobre servis maju v CZ tiez.
Ak poskulujes po TIG-u a budes snim zvarat castejsie tak si skus vybrat nejaky model invertora s HF zapalovanim
je to o dost pohodlnejsie ako LA - LiftArc
pripadne ti nejaky miestny predajca spravi lepsiu cenu na KIT/OMI ktore tu ludia preferuju
inak JASIC je subjektivne lahsia skrinka ako ma Omicron GAMA 16x a KIttin 165
Editoval ihlan (12-07-2014 15:11:00)
Aha, tak to se omlouvám, nevěděl jsem, že Jasic má tolik modelů 160.
TIG nepotřebuji, stejně je prý problém do domácích podmínek sehnat čistý Argon, ne? MMA by se mi hodila a když už nějakou mašinku za vyšší peníz, tak na obalovanou elektrodu uvítám. Ale není nutností. Jedná se mi jak už jsem psal, aby umělo MIG/MAG dobře svářet i tenké plechy kolem 0,8mm, dělám hodně karosařinu.
Já jsem měl na mysli tyhle mašinky: http://www.chobola.cz/svareci-stroje/mi … ma-160-j35 starší typ a http://www.chobola.cz/svareci-stroje/mi … 0-iii-n207 novější typ.
I když i ten starší typ nevypadá špatně.
Až teď jsem si všimnul, že u toho staršího typu mají napsáno že je redukčák a hořák v ceně. To znamená, že i kdyby byl redukčák nějaký ten levný za 500,- kč a hořák za 1000,- kč, tak je cena i s DPH kolem 12500,- kč v základu. To není špatné. U toho nového není napsáno, tak nevím. Zkusím se zeptat, jestli by nedali u choboly nebo někde jinde slevu, bez hořáku, ten mám. Sice jen takový jednoduchý z aukra MB 14, ale je fajný malinký, mám malé ruce. Ten by ale mohl stačit, ne?
Argon nieje problem zase ten isty predajca ho ma v ponuke kupis flasu neplatis najom
ale CO2 je vyrazne lacnejsie. Viac bude vediet niekto z CZ alebo sa ozve Relik a napise ako
on zhana Argon kedze on kvoli TIGu nedavno upgradoval na HF alfu
Unas na Slovensku sa da kupit argon skoro vsade najviac z ceny robi ale doprava
len unas v meste su minimalne 5-6 predajci kazdy ma inu cenu a ine sluzby a aj svoje flase.
Editoval ihlan (12-07-2014 15:14:59)
Varok chce zřejmě informace o JASIC 160 MIG/ MMA . Jedná se o malá přenosná ceočka, která mohou svařovat i obalenou elektrodou. Znám velice dobře téměř všechny typy Jasiků, a se všemi jsem osobně svařoval. Typy na které se Varok dotazuje v prvním příspěvku mají označení J 35 - plechová bedna a N 207 - plastová čela. Starší plechový model je jednodušší a možná trochu lépe svařuje. Novější typ má navíc digitální ukazatele proudu a napětí, které ovšem ukazují pouze skutečné hodnoty při svařování, a možnost změny charakteristiky trafa pro dotykový TIG. Největší výhodou novějšího typu je možnost připojení hořáku SPOOL GUN s podáváním drátu v rukojeti. Tímto způsobem se dá velice dobře svařovat slitiny hliníku, používat migové pájení, trubičkové nerezové dráty apd. Cenové relace těchto strojů se pohybují kolem 15 000 Kč , hořák SPOOL GUN cca 8 000 Kč. Nedávno Jasic uvedl na trh novou variantu jednoduššího stroje JASIC MIG 160 PRO , na kterou zde někdo uvedl odkaz. Svařovací vlastnosti všech těchto mašinek jsou vynikající a strčí do kapsy i mnohé podstatně dražší značky. Samotného mě to velice překvapilo , když jsem je porovnával s ostatními značkami. Lepším strojem zde na foru svařuje jen slečna Evik a to EWM . Ten má navíc možnost pulzního svařování. Za sebe mohu tedy tyto svářečky pouze doporučit a to jak pro amatéry, tak i profesionály.
PF: Hodí se především na drobné zámečnické páce na montážích - svařování schodišt, zábradlí, balkonů, plotů apd. Na karosařinu je taky výborná, trochu mi vadí dofuk plynu - cca 2s, který nejde zmenšit.
varok napsal(a):
ihlan napsal(a):
Ak si myslel tento tu mas Velky detailny obrazok na stroj
TIG v MMA je optional tvrdi vyrobca zvaracky
varok napsal(a):
Ihlan, ne, psal jsem o Jasic 160.
Az potom som ponukol ARC nakoniec to konecne upresnil ktory mysli. a chce teda JASIC MIG 160
ale info ktore chcel uz bolo hore napisane. len som doplnil ten ARC 160 ked uz som stym zacal.
Hadam si najde stroj a casom nam napise jeho skusenosti.
Zdenak cize ty mas aj realne skusenosti nevies spravit par fotiek ako to vyzera pod kapotou ?
Editoval ihlan (12-07-2014 17:22:01)
Zdenál: Děkuji moc za cenné informace. Uvažoval jsem o stavbě vlastního stroje trošku lepších parametrů než mám teď, ale počítám náklady a dostávám se na částku, kterou bych dal za toho Jasica, tak se rozmýšlím. Až budou finance, uvidím.
Já ten spoolgun nebo jak se to jmenuje nevyužiji. TIG bych možná využil, ale spíše jen tak občas něco. Hlavně potřebuji dobré MIG na karosařinu i větší prácičky. Takže to starší provedení i přes to že chybí displeje má lepší parametry, tedy lépe svařuje?
Ano, je to, tak trochu, moje povolání. Testovat a předvádět různé typy a značky svařovacích strojů. Za zhruba dvacet let, co se téhle práci věnuji, jsem svařoval se svářečkami Delta Třebíč, ALFA IN,OMICRON, STELL,ESAB, CEBORA,TELWIN, TECNA ,PEI-POINT,FRONIUS,SELCO,JASIC,ANDELI, FORMIKA a ještě mnoho dalších, na které si momentálně nevzpomenu.Zodpovědně mohu říci, že každá firma má některý typ mimořádně povedený, jiné zase třeba průměrné a nedá se říci, že nějaká značka je jako celek jen špatná a jiná zase jen dobrá. Vyjímku tvoří značky obchodní, zřízené pouze za účelem prodeje, které samy nic nevyrábí, jen překupují. To jsou všechny BAU-BAU stroje, které najdete v obchodních řetězcích, jako je BAUHAUS, HORNBACH apd. Tady nejde o parametry a funkčnost, ale pouze o peníze zákazníka. Jasic mig 160 patří právě k těm strojům, které se výrobci mimořádně povedly a to jak funkčností tak i spolehlivostí.Jedná se o invertor a tak pohled do útrob připomíná pohled spíše do počítače, nebo videa či podobného elektronického zařízení. Můžete si ale být jist, že vše je provedeno naprosto profesionálně, nic není zbastleno a za provedení by se nemusela stydět žádná evropská špičková značka. Čínani elektroniku holt umí, a myslím, že to pro nás, do budoucna, nevěstí nic dobrého.
A když se zeptám blbě. Když je to číňan, je možnost servisu, kdyby přece jenom něco kikslo?
Subjektivně se mi jeví, že u staršího provedení se dají snadněji nastavit parametry u metody MAG. Není tak citlivé na přesnost vyladění napětí a posuvu drátu.
Servis zajištuje prodejce.