SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Tato svářečka je varobena tak že posuv drátu je přerušován nevím z jakého důvodu. Má to špatný vliv na provádění sváru i jeho kvalitu.
Jak se dá přerušování zrušit ?
Dobrý den, co máte na mysli tím přerušováním. Jako že posuv drátu jede chvíli, potom se přeruší, zase chvíli jede atd.? To asi nebude schválně, asi máte někde chybu.
Dnes som ju videl v BAUMAXU za 289€ a potom sa cudujes ze gude je smejd ? a ako dlho to mas doma ze ti robi taketo nezmysly prerusovanim ?
Pujčil jesm si tuto svářečku od kamaráda a protože jsem s céóčkem v minulosti svářel v práci tak se mi toto svařování nelíbilo.
pátral jsem po příčině a zjistil jsem napájecí proud motorku posuvu polzuje v závislosti na rychlosti posuvu. v servisu mi řekli že mi neumí pomoci.
Gusta: jak jsme již spolu hovořili (v pátek jste mi volal do servisu), pracuji na nové řídící jednotce se samostatným transformátorkem a PWM řízením s vysokou frekvencí. Koncem příštího týdne (v pátek) by mohla být hotová (jen čekám na plošný spoj z výroby a pár součástek) a poslal bych Vám mailem video, jak to funguje + cenový návrh.
DCH
Gusta: no tohle bývá problém u těch hobby baubau svářeček. Mívají to i ty modré Einhel co jsem viděl. Kamarád to měl u Einhel modré řady taky. Při pomalých otáčkách motorku to pulsovalo-škubalo motorkem posuvu a nešlo s tím pořádně svařovat. Jednou jsem to viděl i u Gude, typ nevím, taky nějaká ta menší 155. Jediná pomoc je tu desku s elektronikou nahradit jinou, buď nějakou z továrních typů pro značkové svářečky, nebo samodomo. Kamarád tam dal tu oblíbenou od pana Alla, KTC 112 a už to jede docela pěkně.
přesně tak nejlepší co muže byt tovarni ktc 112..
Nevím proč, ale podle mě mají ty regulace špatnou funkci jen z toho důvodu, že to nepracuje na principu pwm regulace, ale nějak tyristorem. Tím pádem to při malých otáčkách škube, protože to má špatnou frekvenci spínání.
Varoku, už máš hotovou druhou půlku police?
Tak už se nám zase neelektrikář rozepsal .