SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Rozhodl jsem si pořídit na domácí pizdění "céočko", chtěl jsem něco lehkého,se slušnými parametry.Zkusil jsem vsadit na invertorový zdroj - vybíral jsem z JASICu a tohohle ALFAINu,u ALFAIN pegas mě oslovila možnost synergie.Na PICOMIG nebyly finance , Stroj jsem hned vyzkoušel a prozkoumal, podělím se s vámi
Stroj je poměrně pěkně udělaný, prevážná většina kastle je plastová - i uvnitř, bočnice jsou plechové.Dvířka pro prostor drátu trošku drnčí - asi netěsní jak by měly
Ventilátor je opravdu pekelně foukající , ale poměrně hlučný, chlazení je řešeno hliníkovými chladiči "podél" celé mašiny
Motorek posuvu má kovovou převodovku, škoda jen toho plastového podavače(snad vydrží ,nevypadá uplně "papírově")
Ke svařování jsem použil čisté CO2 - momentálně nemám směsku, drát 0,8 mm(nějaká mr*ečka za pár šlupek),hořák 25/4.Flašku jsem koupil od známého - zatajil mi, že je tam pořád stoupací trubka z hořáku skoro sněžilo
řešení stoupací trubky
Synergie je ve stroji nastavena na směsný plyn - je potřeba udělat menší korekce parametrů pro čisté CO2.
první svary - zkoušení synergie,ladění parametrů
po vyladění parametrů(elektronické nastavení tlumivky je super),na foto je koutový svar a návar na jeklu -stěna 2 mm
Editoval Szabitch (19-03-2011 22:32:59)
Vypadá to dobře. I ty svary nejsou nejhorší. Myslím, že dobrá koupě.Jole.
Docela mě to překvapilo, všechny jednofázové mašiny co jsem dřív zkoušel byly takový "neslaný nemastný",digitální zařízení - invertor je v tomhle jiný.
Editoval Szabitch (19-03-2011 22:22:53)
Taky uvažuju nad tímto strojem. V podstatě se jedná o komplet stroj, výrobce Shanghai WTL Welding Equipement Manufacture Co.
na foru elektroda PL.stroje výrobce Shanghai WTL Welding Equipement Manufacture Co. dost chvalí... všechny svařečky značky shermen byly vyrobeny touto firmou a řadí se u poláku ktem kvalitnejším.
Mám další problem s tímto strojem.
Při nastavení proudu nad 100 A svářečka nestíhá podávat drát, takže jsem zkoušel trochu dotáhnout šroub na
přítlaku kladky.
Mám pocit, že to moc nepomohlo a hlavně je slyšet ze skříně pro cívku takový divný zvuk( při spuštěném posuvu) který tam před tím nebyl.
Teď se chystám zítra na ještě razantnější dotažení přítlaku, nebo mě napadlo vyfotit ten šroub (jsou na něm čísla)
Editoval milosak (05-03-2014 21:30:08)
Špatně. Přítlak zcela uvolnit a zjistit, jestli se drát pohybuje v bovdnu za všech okolností volně. Pak si udělat značku na náhonovou kladku a zjistit, zdali se měmí rychlost při otáčení knoflíkem, který má na rychlost drátu vliv. Určitě bych nepostupoval stylem když to nejde, použiji větší kladivo.
Ok vyzkousim ...... zatim diky
Takže v bovdenu drát volně jezdí, problem je pravděpodobně vidět na fotce.
Nevim jak je možný, ale ten mosazný průvlak se z nějakýho důvodu přiblížil k horní a dolní kladce a ty z něj teď vyrábí piliny.
Na tom průvlaku je ségrovka a v pravo od ní je matka cca 17 ka , tak jestli uvažuju správně bude toto sloužit k jakému si seřízení ??
Potřebuji s tím průvlakem odjed do prava, okolik toť otázka ......
Ha - teď jsem si všimnul obrázku od Szcabitcha, takže vzdálenost je vyřešena
Editoval milosak (06-03-2014 15:56:53)
Dovolim si ještě vrátit ke svému problému.
Ten mosazný průvlak se zapíchnutou ségrovkou vytlačuje proti kladkám bovden z eurokonektoru, protože
když odpojím konektor, tak prstem zatlačím průvlak do původní polohy (ségrovka se musí opírat o pravou část
končícího závitu) přesně, jako má autor tohoto vlákna na svojí fotografii.
Moje otázka na nějakou dobrou duši je :
a. chyba je v konektoru
b. v podavači / divný je, že doraz průvlaku je pouze na pravou stranu limit. ségrovkou a na levou stranu se průvlak může
vysouvat nadoraz k oboum kladkám ???
A nebo v obojím.
Editoval milosak (08-03-2014 12:45:52)
Bowden musí být zajištěn proti vysunování z konektoru převlečnou maticí (převlečnou matičkou). Na fotce není záměrně nebo z neznalosti?
Chybí ti převlečná matice, která drží bowden na místě. To bude ten problém...
Neznaly to jsem
Takže maticka musí byt .... na tom malinkym bowdenu ?
Editoval milosak (08-03-2014 17:57:13)
Jak z toho trčí ten bowden, tak je na tom závit a na tom závitu má být převlečná matice, která ten bowden drží uvnitř.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … ie0073.jpg - tak je ten bowden zašroubovaný
http://www.svarujte.cz/img.php?img=imag … &w=185 - a tak nějak vypadá ta matice - http://www.svarujte.cz/961-matice-m10x1-0-sw12
EDIT: ještě detail http://www.svarbazar.cz/phprs/image/200 … gpiny1.jpg
Editoval Rellik (08-03-2014 19:06:44)
Ted uz mne je to jasný - dnes jsem jel do Prahy se podívat na podavač jiný svářečky, ale odšroubovat konektor
mě blbce nenapadlo .
Kam ta matice zmizela to je neuvěřitelná záhada ...... zkusim zítra ještě zašťourat do průvlaku jestli tam neni zastrčená.
Relliku díky za tvůj čas spectristo taky
Editoval milosak (08-03-2014 21:47:29)
Dnes jsem vyráběl nohy k novému sv. stolu.
u neobroušeného sváru je převýšení 2 - 3 mm a nastavení 150A a 25V abych dosáhl ještě ploššího sváru
potřebuji jet tlačit rychleji hořákem ?? Zkoušel jsem to, ale potom je špatně vidět do lázně, a potom mě napadlo
přidat proud, ale to je 150,160 maximálka
Elektrodou to zavařim s daleko menším převýšením, ale proto jsem si nekupoval MAG , myslíte že jde dosáhnout
ještě méně převýšeného sváru ?? Dlouho brousit flexou mě nebaví ..........
Potom mě napadlo přepnout na manual a ubrat na posuvu, teda jestli to jde - doposud jsem svařoval na
synergii .
Já tyto záslepky vařím na padáka. Záslepku o cca 2-3 mm menší než velikost jeklu (podle tloušťky stěny) a vyvařit kouťák. Pokud to dáš na padáka (cca 80-90A), tak to většinou nemusíš ani brousit Nedávno jsem v práci takových nožek vařil 200ks. Vůbec mě to od cca 1/4 nebavilo... Jinak tyto věci taky vařím na manuál a spíš si drátu dávám víc než míň... Chce to zkoušet...
Vyráběl jsem 6 kusů, takže to moc nevyzkoušim