SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, zítra pojedu do servisu kvůli neposunujícímu se drátu a budu potřebovat sundat/odpojit plynovou bombu, cóčko mám po tátovi, takže jsem bombu ještě neměnil... Jak se to dělá, je tam nějaká důležitá věc, kterou nesmím udělat blbě?
Když špatně "deaktivuješ bombu" vylítneš asi do luftu.
Máš li však na mysli tlakovou lahev, tak to je jiná.Stačí 2 zcela jednoduché manuální úkony(za předpokladu že je uzavřený lahvový ventil a vypuštěný plyn z redukčáku).Stranovým klíčem(pro Ar/co tuším 32 a pro co2 36?) povolíš převlečnou matici redukčního ventilu,zcela ji vyšroubuješ a pak odjistíš řetízek který drží lahev na svářečce a sundáš ji dolů
Editoval Ládes (21-05-2014 20:45:07)
Díky, jasně myslel jsem lahev :-)
A až ji budeš opět připojovat, tak nejdřív otevřít redukčák naplno a pak až pustit plyn.
Pod pojmem otevřít redukčák naplno si nemysli , že otevřeš případný výstupní ventil , ale naplno povolíš pružinu dole na redukčáku , když vezmeš za jeho vrch část s manometry . Ventil na lahvi se otevírá stejným směrem co starší kohoutek na vodu . Informace o redukčních ventilech najdeš zde . http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008040901