SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#26 18-05-2014 08:38:25

varok
Člen
Místo: Havířov

Re: fronius vario star 457

Hm, i tak máte docela pěkný svár. U nás to je hrůza, všichni svářeči mávají papíry, že jsou státní svářeči, ale když mají něco zavařit, to je katastrofa.

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#27 19-05-2014 12:48:00

gondis
Člen

V čem je teda nakonec problém? Je potřeba brát v úvahu tvrdší oblouk, to při zkratu je trochu nepříjemné, ale nad 160A už to je jinak.. Nebo popiš teda s čím se pereš. 457 má prostě tvrdý oblouk, třeba 447 má oblouk naopak docela měký. Nevím jak teda poradit..

#28 19-05-2014 18:58:12

vastrap
Člen

Ked to moc prska a je tam vela guliciek, moze byt problem s vystupnou tlmivkou, pripadne ze zvaraci si neprepinaju vyvody tlmivky. To naozaj potom vyzera ako rozsypany mak.

#29 20-05-2014 19:42:46

varok
Člen

vastrap: Na jednu stranu máte pravdu, oni neřeší, jestli vaří na malý nebo velký sv. stupeň a na displeji jim svítí třeba 1 nebo 2. Stále mají kabel kostry na 3. Ale jak se koukám, tak můžete dělat co chcete, ladit hodiny, stejně to hrozně prská.
Teď byl u nás nějaký klučina revizák přes svářečky, všechny odstavil, že jsou v dezolátním stavu, že je berou k sobě na servis na opravu. Dodali nám své stroje, jednu Alfu a dva Kuhtreibery KIT 500 Synergy. To je páni mašinka. Vaří to nádherně.
Hrozně jsem se chechtal, když ti naši slavní svářeči do toho začli hrabat a nevěděli co tam nastavit. Pak přijel chlápek z toho servisu, asi jejich šéf, který tomu rozumí, ten včera tomu moc nerozumněl. Ti naši slavní svářeči to rozdupali, ten chlápek je zjebal, že každý svářeč, který absolvuje svářečský kurz to musí umět nastavit, nastavil to a ukázal nám, jak to nastavit. smile

#30 20-05-2014 19:46:26

varok
Člen

Problém je, že u nás jsou speciální svářeči, kteří mají státnice, ale ......?

#31 20-05-2014 23:10:50

evik
Člen

Hmm, víte, každý certifikovaný svářeč musí splňovat jisté parametry dané normou, jak z teoretické průpravy, tak z bezpečnosti práce, vše formou testu,takže naprosto objektivně před dozorujícím orgánem, zkušebním komisařem ANB.Ten kontroluje i jím označené vzorky svaru před ním svařené.To vše musí splňovat přísné normované požadavky.Hodnotí se provedení a velikost svaru a provádí se povinné zkoušky rozlomením či rtg.A to si pište že daný certifikát nedostanete zadarmo!!Jestli to není tím že Vaši svářeči zkoušku vaří na jiných strojích a mají teď jinou představu jak má dnes vypadat profesionální svářečka.Ve Vašem případě místo nového mercedesu s úžasem dostávají do ruky opratě levnějšího nového žebřiňáku, z toho bych byla taky urvaná.....hi.

#32 20-05-2014 23:53:07

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Web

Evik  mas pravdu ale zase nie v kazdej firme  mozu stale kupovat nove masiny smile a Dobry zvarac musi vediet zvarat aj na starsej overenej masine -ovsem ak je v poriadku. ale   Fesanda radsej sa vyjadri tym nadsencom alebo zastancom tych ,,trebicskych zazrakov,, lebo im nedas spavat  smile smile  a vlakno uz aj bez tvojho vyjadrenia ma 2strany smile

Kutil s.r.o.

#33 21-05-2014 01:51:56

evik
Člen

Hmm, víte, já jsem zde ještě ani jedno vlákno nezaložila, a najednou takové drama.A když se juknu na vlákna jimi založená je jasné za koho kopou.Když mi nějaký gentleman napíše že zde mé příspěvky nejsou pro nikoho vhodné tak se mu do jeho pro všechny přínosného vlákna necpu a ani mi to žíly netrhá.Koupili si dle zřejmě klamavé reklamy  profi zázrak tak ať se na to doma zbožně koukaj, sorry já s tím musím makat,takže si musím být stopro jistá že je to spolehlivé i na elcentrále a u tohohle ten pocit nemám.A navíc mě napadaj a spojujou s firmama které jsem ve svých příspěvcích ani nikdy nejmenovala.Kolem Třebíče je daleko více firem a prodejců, vždyť jim to ostatním musí být líto....hi.K tématu, blbost, vtom s Vámi nesouhlasím, co to je za firmu, dvacetiletý Froniusky,to snad ještě nebyly mobilní telefony, to pan Varok dělá v muzeu?Jo a šéf to zkouk, a nemám reagovat a ten se musí poslechnout..hi

#34 21-05-2014 17:36:46

varok
Člen

Paní nebo slečno Evik: Máte pravdu, možná tomu tak bude, možná dělají zkoušky s jinými mašinami, ale osobně si myslím, že papíry obnovují nějak načerno, nevím, nevyznám se v tom.
Joe66: V tomhle jste se trefil. Už kdysy mi jeden kolega z práce(jiná firma) dokázal a ukázal, že pokud svářeč opravdu umí, tak udělá nádherný svár i s tím největším šmejdem svářečkou. Bohuže u nás ve firmě je to tak jak jsem psal. Prostě ti umělci vám začnou nadávat, že nejste svářeč, tak ať se do nich neserete, že oni mají státní zkoušky, přitom třeba já samouk mám kolikrát pěknější sváry než oni.

Editoval varok (21-05-2014 17:37:14)

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla