SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti, prípadne vie povedať, či je tento stroj
http://www.amazon.de/Profi-Schweißgerät … ger%C3%A4t
vhodný na vyslovene amatérske a občasné zváranie hlavne pri renovácii auto a moto veteránov. Ďakujem za názory.
Když, tak bych šel raději do Berlana. Pokud je rozsah proudu na TIG od 40A, jak je uvedeno, tak je to nedostatečné. Navíc hořák, který je k tomu dodaný, je již na pohled divný, nevím jestli by byl k němu dostat běžný spotřebák (hubice, kleštiny, domečky)
uz predajna cena toho "stroja" napovie do akej kategorie ho mozno zaradit...
pavol.sk - ďakujem za Vašu fundovanú odpoveď. Byť Vami, tak radšej nenapíšem nič a ja si budem myslieť, že ste rozumný človek. Podľa Vás je dobré len to, čo je drahé? Čítali ste vôbec moju otázku, na aký účel to zariadenie potrebujem? Lebo k mojej otázke ste sa vôbec nevyjadrili.
Ja osobne by som volil model ktorý má určite HF zapaľovanie (aj keď len na občasné použitie) a elektromagnetický plynový ventil ak chcete reálne aj TIG využívať. Hlavne ak sa s renováciami v budúcnosti ,,rozbehnete", za tieto veci by Ste si spätne asi radi priplatili, lebo je len otázka času kedy začnú chýbať.
Juraj.A napsal(a):
pavol.sk - ďakujem za Vašu fundovanú odpoveď. Byť Vami, tak radšej nenapíšem nič a ja si budem myslieť, že ste rozumný človek. Podľa Vás je dobré len to, čo je drahé? Čítali ste vôbec moju otázku, na aký účel to zariadenie potrebujem? Lebo k mojej otázke ste sa vôbec nevyjadrili.
Jeho odpoved bola adekvátna kvalite výrobku. U mna to bolo ešte horšie, po otvorení linku na mna prišli také depresie, že som nedokázal napísať okamžite ani príspevok...
Dám ti otázku : Ak občasne vrtaš do betonu tiež si vystačíš z vrtákmi z Lídla ?
Ale vrátim sa k tvojej otázke, na akúkolvek opravu plechariny u áut by som volil MIG/MAG, teda CO2 a aby si sa nepýtal zbytočne znovu na pochybné stroje, tak ti hned poviem že treba počítať zo sumou 500-700€ za nový stroj, v prípade jazdeného obstojnej kvality pri troche šťastia 300€ inak skôr 400€ +, všetko závisí od značky a výkonu stroja. Prečo až tolko ? Lebo ak by si náhodou začal špekulovať na super strojmi za výhodnú cenu, kde vôbec netreba ochranný plyn a stačí použiť špecialný plnený drôt, tak by si si mal zistiť najskôr cenu toho drôtu voči bežnému. Ver že neušetríš ani , lebo drôt je drahý a zváračka navyše často totálny šmejd a ak nie si aspon trochu znalý tak sa s nou budeš len zožierať, lebo to často bez potrebných a nákladných úprav poriadne nezvára ani ked to je nové. Aby si bol v obraze, kvalitný horák pre MIG/MAG (vždy sa jedná o odnímatelný horák cez EURO koncovku) stojí pre hobby využitie tak 70-100€, kvalitný podávač pre drôt to isté, tak aby si nekúpil náhodu zváračku za 250€ a nenasypal do nej dalších 200€ aby akotak fungovala, pričom by si mal stále mizerný poddimenzovaný stroj bez výkonu. Za výmenu 20kg flaše CO2 platím 16€
Nad TIG-om ani neuvažuj, lebo ked uvažuješ nad zváračkou za necelých 200€, tak by si mal vedieť čo "koštuje" argon na to aby si vôbec TIG mohol využívať a to nevravím o tom že argon sa zhána o niečo ťažšie ako bežné CO2. Velká 50l flaša argonu ma stojí 120€
Editoval ivko (15-05-2014 22:17:36)
Juraj.A napsal(a):
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti, prípadne vie povedať, či je tento stroj
http://www.amazon.de/Profi-Schweißgerät … ger%C3%A4t
vhodný na vyslovene amatérske a občasné zváranie hlavne pri renovácii auto a moto veteránov. Ďakujem za názory.
Juraj.A z casti sa musim priklonit k pavlovi.sk. Po otvoreni Vasho linku z amazonu po obede, som ho musel zatvorit a zasadne neodpovedat. Obaval som sa ze by som asi dostal za odpoved ban od administratora.. uz som to rozdychal a tu je moj nazor: Ano uvedeny stroj je vhodny na amaterske a obcasne zvaranie. Pokial mate zelezne nervy mozete sa s tym pokusit aj nieco renovovat. Kolko usetrite kupou tohto stroja, nebudem na rozdiel od pavla.sk komentovat.
ivko to napsal trochu drsně ale 100% pravdivě. Spolkni svoji hrdost, najeď si na hlavní stanu, sekce svarinfo a přečti si všechny články týkající se tigu a mig-magu. Pokud pak budeš mít nějakou otázku, pak čti znovu a přemýšlej. Já jsem se v začátcích na tomto fóru také divil jako ty, ale po týdnu čtení jsem měl už docela jiný názor. Abych nebyl jen za tlachala, trochu ti povím, co objevíš za ameriku: Metoda, kterou chceš svářet, je pro tento účel nevhodná, drahá i pomalá, svářečky z hobymarketu i zahraničního jsou ve výsledku vyhozené peníze.
Samozřejmě si nemusíš vzít tyto dobré rady k srdci, odhlásit se a nikdy víc sem nepřijít, je to jen na tobě.
Ďakujem všetkým za odpovede. Na rozdiel od odpovede od užívateľa pavol.sk ste vy ostatní aspoň uviedli dôvod, kvôli ltorému to nekupovať. Na základe vašich argumentov budem teda hľadať niečo iné, ale bol by som rád, ak by ste mi poradili, na čo sa u týchto zváračiek zamerať. Ale prosím vás, naozaj berte ohľad na to, sa v žiadnom prípade nebude jednať o každodenné, profesionálne zváranie slúžiace na podnikanie. Jedná sa o čistú občasnú hobby prácu. A hlavne nechoďte na mňa s argumentom, že treba investovať viac peňazí, lebo do budúcna... a bla, bla, bla... O rok bude zváracia technika aj tak niekde inde a dnes kúpený drahý stroj bude aj tak už starina na vyhodenie.
Juraj.A napsal(a):
Ďakujem všetkým za odpovede. Na rozdiel od odpovede od užívateľa pavol.sk ste vy ostatní aspoň uviedli dôvod, kvôli ltorému to nekupovať. Na základe vašich argumentov budem teda hľadať niečo iné, ale bol by som rád, ak by ste mi poradili, na čo sa u týchto zváračiek zamerať. Ale prosím vás, naozaj berte ohľad na to, sa v žiadnom prípade nebude jednať o každodenné, profesionálne zváranie slúžiace na podnikanie. Jedná sa o čistú občasnú hobby prácu. A hlavne nechoďte na mňa s argumentom, že treba investovať viac peňazí, lebo do budúcna... a bla, bla, bla... O rok bude zváracia technika aj tak niekde inde a dnes kúpený drahý stroj bude aj tak už starina na vyhodenie.
Trochu ti musim oponovat bezne svarim se stroji 10-30 let starymi (profi) a rozhodne si nedovolim tvrdit ze by byly na vyhozeni.Az budes o svareni vedet vice pak povhopis ze ty argumenty o cene a investicich maji velmi pevny zaklad(ale k tomu dojdes az se sam spalis) netvrdim ze hoby stroje jsou vsechny stejne sam s uspechem provozuji vyse zmineneho berlana,ten ovsem neni vhodny na klempirinu jako takovou(ale na opravu kasliku nebo hrnce svetel je fajn).A nediv se lidem jako jsem ja nebo pavel protoze se tady pohybuje dost lidi ktere svareni zivy a bavi a za rady i kdyz nekdy trochu od veci by mel byt clovek vdecny protoze to co se tady dovis v zadnem navodu nenajdes takze jak pise KMU1 "trochu pokory".
Juraj A- nejdříve je třeba si udělat jasno v metodě. To výstižně píše IVKO. Až budeš mít jasno v metodě, pak si udělej jasno v požadavcích na stroj a tak dál až bude výběr hotov. Tu na fóru je myslím dost informací. O tom kolik je třeba investovat budeš mít bohužel asi jasno až se napálíš koupí nějakého šmejdu. Také nemyslím hned na koupi nějaké super profi mašiny za 80-150k. Tady na fóru se potkávají skuteční profíci, znalí amatéři a úplní začátečníci. Tyto kategorie uživatelů maji různé požadavky na stroj, ale jedno mají společné: Když jdou svářet, tak to zapnou, nastaví a musí to jet bez problémů. Tady na fóru se dají najít informace o zkušenostech se svářečkami všech kategorií od hobby až po superprofi vč provedených úprav levných strojů tak aby tomuto požadavku, společnému pro všechny kategorie uživatelů, byl splněn. Ještě jednu poznámku: nikdo na tebe nechodí s argumentem... Každému může být nakonec jedno co si koupíš. To že vůbec něco napíší, doporučí je projevem dobré vůle upozornit na možné budoucí problémy, protože vědí, jak se mění požadavky se získáním praxe atd. Navíc, nikdo nestojí o to abys hodnotil úroveň jejich odpovědí. To si prosím prober pro sebe sám. Bylo to určeno tobě.
Juraj.A : ako už bolo spomenuté, ak sa nechceš zožierať neušetríš nič!!!
Ja mám na domáce hobby zváranie starý ETP Compact 325 s rokom výroby okolo 1990 a stála ma 500€, ano pre tvoje potreby by bol zbytočne naddimenzovaný, ale vedz že zváračku toho istého výrobcu s polovičným výkonom za polovicu nekúpiš, lebo skrátka kvalita. A bárs sú to z tvojho pohľadu možno staré "haraburdy", tak nikto nemá potrebu sa ich zbavovať a už vôbec nie pod cenu ako by niekto kvôli veku očakával.
Ten starý 25 ročný stroj je tak nadimenzovaný, že dnešné adekvátne stroje sú pozadu.
Ak si myslíš že doba pri technike ide dopredu tak máš aj nemáš pravdu, tie "lacné" hobby stroje sú na jedno kopyto ako tie staré, potom prišli na trh tie pochybné zázraky za pár korún akože pre kutilov ako ty, ktoré s kvalitou nemajú nič spoločné, no a potom sú tu moderné invertorové zváračky kde cena z môjho pohľadu je astronomická, pretože sa bavíme o sumách kľudne 2000€+
EDIT : aby si pochopil prečo sa cena nedá podliezť. Základ zváračky tvorí trafo, ktoré má pri kvalitnom výrobku značné rozmery a hmotnosť, ktorá je kľudne 40kg, z čoho je napríklad 20kg medi, už len samotná cena toho trafa je vyššia ako tvoj rozpočet z úvodu a to je len trafo...
Len tak si hod do googla vyhľadať cenu za hobby horák "Abimig 150"....
Editoval ivko (16-05-2014 08:16:50)
snazil som sa ten stroj opisat tak aby to pochopil kazdy,podrbne ho opisovat nema zmysel je to shit a nic na tom nezmeni ci to budem pisat v 10-tich vetach,pokial chces kupoval stroj na zvaranie tak si to tu najprv trosku precital a hned budes vedel co kupit ale to sa ti asi nechcelo tak preco by som sa tu ja mal rozpisovat ???
Juraj: Taky mám pro občasné použití nejlevnější čínu za 15.000 Kč (nejlevnější co umí TIG AC) a jsem zatím spokojen, ale čas ukáže, jak dlouho bude funkční. Takže ani nedoporučuju čínu, ale ani ji nehaním, oni vyrobí co si zadáš a v kvalitě jakou si zaplatíš. Ale od toho na co odkazuješ bych dal ruce pryč. Tam se nedá ani nic nastavit. Jak takovej tig používat, když to nemá dofuk, předfuk, pokles proudu? Elektrodama asi plechařinu vařit nebudeš. Hledal bych dobrý použitý MIG/MAG z druhé ruky.
Hmm, asi bych počkala s čím přijde Amazon, na Vánoce už by měl tady prodávat a koupila si nějakou multifunkční.Určo pak ceny prodejců a zdejších dovozce-výrobců půjdou dolů a pro Vaše potřeby je metoda Mig-Mag vhodnější a Vy si vyberete, tohle fakt není pro Vás přínos, jen vyhozené love, mezitím si o tom zatím něco zjistěte.