SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim, mam tig 201P barevnou bednu. Pri svarovani obyčejného železa mi jdou od hořáku silné záblesky. Nedělá to pokaždé ale je to dost nepříjemné nevíte čim to může být?
Ahoj Vinnetou!!
Asi používáš správný plyn,jinak by Ti to dělalo stále.
Co průvan?
Nečistoty? (barva,zinek,rez,mastnota.....)
Jinak mě teď osobně nic nenapadá....
Když tak to nahraj a dej odkaz!!
Howg!!
Editoval milda87 (12-12-2013 21:20:46)
Máš samostmívačku? Jednou mi to taky takhle jakoby blikalo a teprve následně jsem zjistil, že to dělá kukla (nastavená malá citlivost).
vinnetou napsal(a):
zdravim, mam tig 201P barevnou bednu. Pri svarovani obyčejného železa mi jdou od hořáku silné záblesky. Nedělá to pokaždé ale je to dost nepříjemné nevíte čim to může být?
Na akych amperoch Ti to robi? Lebo si neviem predstavit, ze zvaram co ja viem na 90A co je pomerne dost svetla, (samozrejme bez kukly) a este by to malo niekolkonasobne silnejsie bliknut.. Musim sa priklonit k nazoru Pruducha ze budes mat zrejme zle nastavenu citlivost na kukle.. alebo vadnu kuklu..
Taky bych si tipnul že to je nastavením citlivosti na samostmívací kukle. Taky mi to tak blikalo když jsem začínal s Tigem, pořád jsem si říkal že to snad není možné, vše perfektně očištěné a odmaštěné a stejně to bliká...
okrem nastavenia citlivosti staci ked sa zatieni aspon jeden senzor a kukla hned preblikne
Dle mého skromného názoru je problém v tom DC TIGu. Samostmívačky obvykle nereagují na intenzitu světla jako takovou, ale na "blikání" . Stačí vyzkoušet podívat se do sluníčka.. statické světlo ji nesetmí, ale stačí před ní zamávat rukou a setmí se. Takže DC oblouk, jak hoří klidně, některá samostmívačka prostě nemá ráda, nebo potřebuje nastavit vysokou citlivost aby nerozetmívala.
JJ, mě to dělá taky kukla když vařím "za rohem" . Jen u tigu, MAG je ok. Mám speedglas a docela mě to štve, asi půjdu kvůli tomu do novějšího modelu... Snad už to mají vychytané
Tazatel zatim nenapsal jakou kuklu a a ani neodpovedel na dalsi dotazy, Takze tady hadame ze sklenene koule.Co se kukel tyka mam tyhle zkusenost jak s obyc kuklami tak treba i s speedglas 9002 kterou jsem mel puvodne v praci (byla uz dost stara,Mma Mag Mig vse ok ale jak se dal tig a puls tak se znicehonic zacla sama rozsvedcet tak jsem si vybrecel 9100xx a od te doby pohoda .
Editoval Honza007 (17-12-2013 17:04:02)
kuklu mam samostmívací Proteco. na puls to problikává a ted kdyz jsem to zkousel bez pulsu tak to svítí furt. Vařim na 35A jekl 1,5mm zlatá elektroda, 7hořák 8L argonu. S tygem jsem začátečník budu rád za jakoukoliv radu. tu kuklu zkusim trochu poladit. zatim díky
tak závada odstraněna měl jsem špatně nastavenou kuklu. díky za rady
Já už povýšil na 9002x s air clean basic 2000 a je to ok.. + nemlží se mi okno
Dobrý den, jsem tu nová, mám kuklu speedglas 9000v a problikává u TIGu, nevíte čím by to mohlo být? Díky
marťan napsal(a):
Dobrý den, jsem tu nová, mám kuklu speedglas 9000v a problikává u TIGu, nevíte čím by to mohlo být? Díky
Zyvš si citlivost. U tigu je hoření oblouku stejnoměrné podobně jako obyčejné světlo. Kukla reaguje spíše na záblesky u CO2. U tigu to chce proto zvýšit citlivost aby to bralo i slabší záblesky, případně silné světlo.
zdravim
pokiaľ viem tak 9000v nie je určená na Tig pri malých ampéroch, aspoň si tak myslím lebo keď som kupoval minulý rok kuklu na Tig tak najnižší model vhodný na Tig je 9100, tú 9100v mi ponúkali za 120eur nakoniec som kúpil 9100x za 300eur
to rellik a peter35
Tak bohužel nastavením citlivosti to nebude, myslím, že je prostě kazeta na odchodu...(baterky jsou nové), každopádně děkuji:-) Jojo 9100x mám v plánu zakoupit, takže jdu rozbít prasátko.....
Používám levnou Speedglas 100V. Svařuji Tigem nerez nad 40A a dobrý, blikne jen když je zakryté čidlo.
Editoval Kedaros (10-04-2014 22:39:24)