SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobry den chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti se svařečkami fy BENO ?
hujer napsal(a):
Co to je?
killer napsal(a):
hujer napsal(a):
Co to je?
No asi musíš napsat nějaký typ co jsi si vybral nejlépe i s odkazem a potom na to můžeme mrknout.
Taky musíš říci co s tím chceš svařovat.
SOBAN má naprosou pravdu. Jestli jde o tuto firmu http://www.beno-praha.cz/ tak je to asi klasická obchodně-výrobní firma. Obchodují s kde čím a proto platí obecný výběr svářečky jako v každém jiném obchodě. Bohužel ty nejlevnější modely jsou klasické baubau se zatěžovatelem 100%-55A a maxI80-100A-30% což jsou parametry napováženou navíc za cenu srovnatelnou se zde nabízenou gamou 145/165, která je výkonově někde jinde. Tolik tedy pokud jde o invertory nejnižší cenové kategorie nabízené touto firmou, které mají mnohdy kabát velmi podobný jiným výrobkům nabízených v obchodních domech, které si je nechávají dělat v číně. Jedině tedy zabrousit do jiné cenové kategorie:-)
Editoval prezident (20-01-2009 20:58:42)
Joooo, tak od EXTOLu mam vybornou sadu s golou.....Ráčna se mi rozpadla... A kdyz dela vyrobce dobrou golu tak svarecky budou urcite super. Kdyz golu tak jedine TONU a kdyz svarecku tak jedine extol Ne ja nevim, nemel jsem to v ruce nezkousel jsem s tim varit ale pochybuju ze to dobre svari...
Tak je to invertor BENO MICRO 134 PLUG A PLAY a mel bych to na vobčasny svařování doma
Už kvůli jejímu vybavení (pěkně ilustrované krabici ) by jsem se v noci nedočkavostí na tenhle zázrak asi odkopával. Cituji popis prodejce - Vybavení: V papírové, pěkně ilustrované krabici najdete svářecí invertor s popruhem, svářecí kabely, svářecí štít a kladivokartáč na čištění a oklepávaní strusky, balík elektrod průměr 2,5 a balík elektrod průměr 3,2
Teď vážne, pokud uvážíš zatěžovatel: 100 % 55 A ,60 % 80 A ,35 % 110 A tak ti ty přibalené elektrody 3,2 vydrží na hooodně dlouho :-)
Invertor Plug & Play? Já myslel, že všechny invertory jsou Plug & Play. Teda kromě stavebnice Gamy...
Ale až někdo vymyslí Plug & Weld, to bude žůžo...
Kouknul jsem na ten invertor a je to normální spotřební klasika. Na krabici je napsáno, že "Made in Italy". Pro občasný domácí svařování asi v pohodě. Jen ten výkon není nijak oslnivý. 80A na 60% znamená, že se to hodí spíše na dvojky. S dvaapůlkami už se při větším "vyvařování" bude přehřívat. Ale pokud to bude opravdu jen na občasné domácí svařování běžných materiálů, tak dobrý.
Ááá "siňor prezidento" byl rychlejší Ale až díky jeho příspěvku jsem zjistil, že jsou k tomu Plug & Play přibalené elektrody 3,2 mm. To mně velmi pobavilo. Tu pestře potištěnou krabici, jakožto důležitý parametr svářečky, jsem úmyslně nekomentoval. Ale jinak platí co jsem psal výše.
admin, dnešných dobách sa veľmi ľahko obchádza zákon o krajine pôvodu. Každý si tam píše čo len chce, ITALY,EU...a nedajbože je to z číny
Já vím. Taky jsem to nekomentoval. Ale je pravděpodobné, že když se pod takový výrobek nějaká nečínská firma podepíše, asi v něj má nějakou důvěru. Pokud by to rovnou prodávali jako čínský výrobek, tak bych usuzoval, že tomu sami moc nevěří.
to se mi libi ,to s tou ilustrovanou krabici. pripomina mi to popis radia telefunken koncert dual v letaku z r.1934 - ...skrinka prijimace je zhotovena z uslechtileho bakelitu... a potom este ten "kladivokartac"
Jo jo. Tyto ”kladivokartáče” jsou super! Štětiny vypadají za chvíli a uklepnout strusku z bazický elektrody tímto čurapantíkem je taky velké umění....
Ahoj! no tak ještě malá připomínka k italům..... Selco vaří gut!
Na občasný a za ty prachy... bude to vařit jak obyčejný trafo jen to bude lehčí.. nic víc
Selco ma 150A invertor a má 2,5kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale ta cena....
http://www.selco.cz/Genesis-1500__s161x198.html
hm???
Bohouš napsal(a):
Jo jo. Tyto ”kladivokartáče” jsou super! Štětiny vypadají za chvíli a uklepnout strusku z bazický elektrody tímto čurapantíkem je taky velké umění....
... jsem to nevydržel a ten kladivokartáč prozkoumal:
Pro informaci, když jsem na váhu položil vysouvací odlamovací nožík, váha ukázala 107g. Zkuste schválně oklepat strusku odlamovacím nožíkem. A to je o celých 35% těžší než tento speciální "slag remover" Štětiny kartáče tam drží jen na dobré slovo, a proto jsem si na kartáčování netroufl. Takže suma sumárum zase jeden zcela zbytečný a nepotřebný výrobek. Zase se mrhá energií, materiály a úsilím, aby se vyrobilo něco, co se vůbec nedá používat.
Jo, jo. Zmíněný kladivokartáč naleznete i v naší sadě.
http://www.selco.cz/Genesis-1500__s161x198.html
Hmm, zřejmě slušnej oddíl......
A je to tady - revoluce ve svařování - Plug & Weld, jenom toho výrobce nemohu rozluštit, nevadí, budu hledat a hledat až ho najdu.
admin napsal(a):
... jsem to nevydržel a ten kladivokartáč prozkoumal:http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … kartac.jpg
ty jo ,to je buchar pro poradny chlapy
Editoval pa (23-01-2009 17:39:54)
Prostě než to co jsi si vybral si kup tady stavebnici gammy + stavebnici kabelů a budeš na tom líp za stejnou cenu.
Kladívko, rukavice a kuklu koupíš potom všude.
Pokud si netroufáš ji složit tak si ji kup složenou, prostě s parametrama je potom uplně někde jinde než ty invertory z hypermarketu.