SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím je možné navařit matici o pevnosti 8.8 (co jsem hledal tak by to měla být ocel 12040 ) na ocel 11373 aby spoj byl kvalitní ?
Děkuji majk
Neni v tom zadny problem. Normalne tak navarujem matice i ktere jsou pak namahane...
Ocel 12040 je ve všech katalozích označována za ocel obtížně svařitelnou.
To nevadí, takových je
Ohřál bych to na 250°C a G3Si1 drátem přivařil.
jirkati napsal(a):
Ocel 12040 je ve všech katalozích označována za ocel obtížně svařitelnou.
JardaK plně souhlasím, ale doufám, že se nejedná o matici M46 navařovanou na desku tl. 20 mm.
Záleží jak se ta matka použije. Pokud je navařena nad dírou a je navařena jen pro nemožnost ji chytit klíčem, není to žádný problém. Tak jsem původně myslel i ten můj první příspěvek. Svařit to jde normálně, nevím proč by to nemělo jít i když to má trochu víc uhlíku. Spoj bude trošku křehčí, ale držet to bude.
Nedávno jsme tak vařili matice M30 na 20mm plotnu v jednom svařenci. Slouží jako špónovák na napnutí dopravníkového pásu o trošku větším rozměru... Jinak běžně vaříme na svařence šruby M8, které pak slouží k přikostření stroje. A taky nám zadavatel posílá šruby 8.8... Tyto kostřící šruby jsou navíc pozinkované, takže se vaří o něco hůř, ale jde to.. U tohoto to ovšem tak nevadí, jelikož nejsou namáhané.
Pokud je to jen kvůli utažení, tak pohoda..... My je navařujeme docela často. Ohřejeme je na 300 stupňů a přivaříme. Pak na to položíme kamenou vatu a necháme vychladnout. Nikdy se nám nestalo, že by to ruplo......