SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
máte s tímto kompletem nějaké zkušenosti.Potřebuji obě svářečky a tímto bych zabil dvě mouchy jednou ranou :-)
Já vím že je to kompromis,ale na stavbě potřebuji svářet elektrodou a v dílně Cočkem mat.1 - 10mm - železo (drát 1mm).
Jde mě o to,že na stavbu vezmu jen invertor který má 6kg a v dílně zůstane ten zbytek.
Jo a ještě,jak jsou na tom invertory při změně charakteristiky na MIG/MAG mají stejný výkon i zatěžovatel jako při MMA.Jak to vaří?
Dík Petr
P.S.Super fórum
Nesvařuje to vůbec špatně. Mám vyzkoušeno jak elektrodu, tak MAG. Ale myslím, že na to bude platit totéž, co jsem uvedl v tomto vláknu: http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=846. Na MAG svařování tl. 10 mm by to chtělo třífázové klasické céóčko okolo 200-230A. K tomu klasický invertor do 160A (na montážích se 190-ti ampérovým invertorem stejně velkými proudy vařit nedá, protože potřebuje pořádný přívod). Obojí dohromady dnes vyjde levněji než ta souprava.