SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím ve spolek,
chci se zeptat zda máte nekdo zkušenosti s ,,mini autogenem"
např.: http://www.super-naradi.cz/Mini-autogen … -d1953.htm
miním to používat na takové to domácí vaření (auta sem tam výfuk, karosařina,a nějaké výmysly nesmysly..)
teplota 3300*C stačí né do 5mm s 2mm drátem,
ale překvapilo mě,že to s tryskou umí řezat do 5mm a líbí se mi kompaktnost (hodit do batohu a de se...)
předem děkuji za odpovědi
Editoval Pavel W (24-02-2014 21:19:02)
Ahoj, na karosařinu autogen? To mi nejde dohromady- plech se kroutí, pálí. Na auto je nejlepší MIG-MAG, lidově céóčko. Navíc do těhle malejch autogenních nesmyslů jsou šíleně drahý náplně. Na pájení a řezání- propan (koupíš ho na každý druhý benzínce, či u lepších prodejců propan butanu), a kyslík koupíš snadno- Siad má při spotřebě flašky do 7 měsíců jen za cenu náplně bez nájmu. dyž už, tak malou kyslíkovou láhev.10kg a 2 kg propan-butan. Na pájení a řezání ok, na sváření ten MIG-MAG.
kyslík v kartuši? 130g?
bourač napsal(a):
kyslík v kartuši? 130g?
Dokonce 136g, ale neber to, když to vydrží na 2 hodiny provozu. A to jen za 550 Kč.
A možnost řezání až 5 mm.
Editoval JARDA V (24-02-2014 23:28:06)
Doba,kdy se auta vyvařovala autogenem je dávno pryč.Ten "autogen" je tak na zlatnický práce,niloliv do dílny.