SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dělám úřední zkoušku na nerez MIG/MAG
Ve škole nám dali 4mm plech a drát 1mm, nejsem schopen s tímto drátem udělat kořen (1,5-2mm ploška a 2-3mm mezera) aniž bych to již neměl nad materiálem, takže mě krycí vrstva jde moc vysoko (4mm). Nebylo by lepší použít na tento materiál 0,8mm?
tak si tam daj viac amperov aby to troska viac pálilo,0.8 je lepsi na prievar,ale zase to musis doladit na vecsom posuve dratu,pretože je mensi priemer
Zapoměl jsem napsat, že ten kořen nejde, protože to pořád propaluji a to jsem na 1.
No, on ten dotyčný na to sám čumí, jak vyoraná myš. Jsme totiž první 2 svařeči co tento kurz dělají.
Plyn je 98%Ar a 2%CO
Materiál by měl být 17041
Dneska dovezl 0,8 a vyměnili jsme svařečku za slabší. Teď dělám kořen: šířku 2,5 otupení 1,5-2 a proud je slabší. Zlepšilo se to. Jen se nám občas zamotá na kladkách drát, budeme dávat teflonový bovden. Takže konečně budeme příští týden již trénovat :-)
Tak aspoň co já mám zkušenosti. 4 mm chce udělat úkos. Samozřejmě to chce spáru. Pro sichr svařovat "po zpátku". Takto to půjde i s menším proudem. Ale hlavně-není nerez, jako nerez. Je potřeba vědět co je to za materiál. A podle toho volit drát - jeho třídu. Drát 0,8 na 4mm je nesmysl.
Editoval Pandrhola (07-02-2014 22:10:46)
ten instruktor je asi nejaky dement.Viac nemam slov