SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
zdeště napsal(a):
Dobrý den,
jetliže tomu dobře rozumím, tak při zmáčknutí tlačítka na hořáku a zavřeném podavači se na votmetru objeví 18V. Posuv regulovat jde a plyn je spuštěn.
Zeptal bych se zda je Vám známo, že PP je závislá na sledu fází. Je pravdou, že pokud není dodržen sled fází většinou se objeví napětí maximální tj. 46V, ale jsou případy, že i 18V. Pokud nevíte, zkuste prohodit dvě fáze ve vidlici mezi sebou, je jedno které dvě. Pokud to nepomůže zkontrolujte, zda máte ve vidlici všechny tři fáze. Je dobré změřit je až na stykači ve stroji. Pokud je vše vpořádku a přece zařízení nereguluje potom zkontrolujte veškeré pojistky, a to nejen v pravé části všechny skleněné, ale i na jednotce řízení. vrchní deska má dvě a spodní deska má jednu. Tak úkolů více než dost. Hodně zdaru přeji. A napište.
S pozdravem Zdeště
Zdravím.
Dakujem za cenné rady. Poistky som skontroloval, boli OK. Aj všetky tri fázy sú v poriadku. Avšak, keď som prehodil v zástrčke medzi sebou dve fázy, tak nastala konečne akási zmena.
Teraz pri zapnutej U-reg na všetkých troch programoch mi pri plynulom otáčaní regulácie výkonu vyskočí z 18V na 24 a potom padne na 22 a pri plnom otočení padne znovu na 18. Vyzerá to ako chybný potenciometer /Knoflík výkonu U/. Ale na všetkých troch to ukazuje rovnako.
Dobrý den,
prověřte stykač zda jsou průchozí všechny tři fáze. Co se týká potenciometů výkonu, ty špatné nebudou. Může Vám také chybět synchronizační impulz. Impulzní transformátorky jsou umístněny napravo pod deskou, na které je umístněn i napájecí transformátor. Je možné, že vypadl drát pod šroubkem.
Pokud stále není změna k lepšímu, potom je třeba odborníka.
S pozdravem Zdeště
Blba otazka ale zaujimalo by ma ci by sa povodny podavac PD 315 dal zamenit napr. za tento na 24V? http://www.gamasvar.cz/1973-posuvy-a-kl … -novy-typ/ Viem ze nema tacho impluzi a neviem v akom rozsahu napatia reguluje PP 315.21 Je to len cisto teoreticka otazka, pretoze sa pohravam s myslienkou modernizovat podavac na eurokoncovku so standardnymy kladkamy 40mm, tak ma tu prosim neukamenujte ak som vyslovil utopicku myslienku. Dakujem
Editoval fofo (05-02-2014 15:40:06)
Toto je mechanika podavače s motorem. Celý podavač obsahuje ještě regulační desku, která řídí otáčky motoru. Zde bude problém, nevím na kolik běhá motor v původním podavači, pokud by byl skutečně na 24V což pochybuji (většinou 48V), tak je potřeba aby bylo napájecí trafo dostatečně výkonné pro tento motor. Ani tam nepíšou kolik má wattů. Další problém bude právě ta regulační deska. Už jsem to dělal mockrát na WLSP 315 a přepojování je docela pakárna. Lepší je tam prdnout celej podavač s regulací, tráfko tam je.
Takže pokud se do toho chcete pustit : koupit ten posuv, co jste myslel, regulační desku na MIG třeba od toho omicronu (já ji tam nenašel) a zjistit jestli leze z trafa 24V. No a pak udělat kastli na čep a dát to sem jako návod
lenze PPcka je plynule regulovatelny zvaraci zdroj pomocou tyristorov. A WLSPcka ma skokovo regulovane napatie (prepinacom) cez odbocky na primarnej strane trafa. Takze ta regulacna doska tam nepojde.
Editoval fofo (05-02-2014 16:48:08)
V zasade je jedno jaka je na silove casti regulace zda pomoci odbocek nebo tyristoru(pokud neni nejakym funkcim zpusobem provazana s ridici jednotkou posuvu spinani plynu a silove casti jako je u jednotek aek a ktc).Do obou lze namontovat novou ridici jednotku a podavac.Zpravidla to jsou funkcne oddelene systemy.Na to nemusi byt clovek elektrikar nicmene je treba znat zakladni principy a funkce. Elektrikari nic proti vam;)
Ps: Tech navodu je tu hromada ale v zasade jede o jedno (predelani mig/mag zdroje na nove rizeni posuvu spinani silove casti a plynoveho ventilu)a to same svarecka neni raketoplán Pokud ale nemate zakladni znalosti nechte to na nekom kdo je ma.
Editoval Honza007 (05-02-2014 17:37:14)
Dobrý den fofo,
můj názor je tu obecně znám: jsem zastánce původní verze zařízení. Minulý týden jsem například PP 315 /jeho podavač drátu/ "přezbrojoval" na EURO přípoj a na drát 0,6 mm. Majitel byl nadšen.
Co Vás vede k úvaze, že chcete předělat posuv??
S pozdravem Zdeště
P.S. tím jsem nechtěl říci, že to nejde
fofo napsal(a):
lenze PPcka je plynule regulovatelny zvaraci zdroj pomocou tyristorov. A WLSPcka ma skokovo regulovane napatie (prepinacom) cez odbocky na primarnej strane trafa. Takze ta regulacna doska tam nepojde.
Pletete hrušky a jablka. Regulace posuvu nemá se zdrojem nic společného. Jsou to dvě rozdílné věci. Určitě to půjde realizovat
Dobrý deň zváračka PP315 má dve dosky regulácia zdroja a regulácia posuvu obe dosky sú na sebe závislé musia pracovať jedine spolu .
Prosím máteli někdo schéma svářečky :ZU 130.12 a bylo by možné ho zaslat nebo do něj nahlédnout.Děkuji.