SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Já si osobně myslím, že to nebude svařitelné.
Ked to privarili k piestnej tyci tak asi bude, to je len ilustracnbe foto
Je to na bagr nebo na lis na víno? Je tam i maznice, ta je od slova mazat. Po zavaření bych přes to oko vrchem opásal pořádnou pásovinu, jestli je místo.
Krátce jsem byl ve firmě,kde řeší opravy bagrů.Oka pístnic se vyvaří COčkem (je to speciální soustruh s hubicí od COčka,která se točí v díře a vyvaří krásně celej povrch vymačkanýho oka),pak se odsoustruží na stejným stroji.
V tomhle případě bych to zkusil nějak vyvařit ručně,pak nabodovat na tubku a na soustruhu vytočit díru na rozměr.
Sender napsal(a):
Krátce jsem byl ve firmě,kde řeší opravy bagrů.Oka pístnic se vyvaří COčkem (je to speciální soustruh s hubicí od COčka,která se točí v díře a vyvaří krásně celej povrch vymačkanýho oka),pak se odsoustruží na stejným stroji.
V tomhle případě bych to zkusil nějak vyvařit ručně,pak nabodovat na tubku a na soustruhu vytočit díru na rozměr.
A to je ten rozdíl: VYVAŘIT A SVAŘIT.
No jo, ale jestli ten vymačkanej kus je na metrové pístnici, bude se to blbě soustružit. A předpoklad, že oválnou díru odstraním tím, že to rozřežu a potom svařím tak, aby to sedělo, je tak trochu...
Z dotazu jsem pochopil ,že to chce rozřezat kvůli opravě -nebo se pletu ?
to neni moc dobry napad,jedine prijatelne riesenie tu naznacil "Sender"
Navařují kde co .Problém bude akorát materiál a jak to obrobit po navaření.Osobně si myslím že to je 10x lepší než lisovat kdejaký předražený pouzdra .
pěknou mašinku mají třeba http://www.youtube.com/watch?v=bctGqTnH … re=related až na cenu
jednodušší http://www.youtube.com/watch?v=qfsUY6UV … re=related
Chystám se něco vyrobit ve stylu York . Potřebuji protáčet 350mm díry do soustruhu se mi to nevejde :-/
Pak asi na horizontce
Juggernault> To je přesně ono.(viděl jsem starší typ tý mašiny)
Takovéto otvory se nesoustruží, ale frézují. Umí to každá horizontka. Takže v daném případě proměřit před svařováním, vyvařit, vyfrézovat, obnovit mazací drážku.
Jenže musí píst ven,pokud jde o díry na bagru tak težko budou davat bagr nebo jinej stavební stroj do horizontky.Já jí nemám ani kam dát todle je mrňaví a nej WS7 With Standard Equipment IN-LINE BORING Starting from ø 400mm to over ø 1700mm
Sice drahý ale horizontka na ten pruměr se bude už težko hledat.
Na YT dva splašený jekly + 2x ložisko .. posouva to ručne a diru to vyvrtá na to z čeho to je až moc dobře. do 300mm průměru bych v tom složitost neviděl . natož oko navařit a protočit:D
A otázka vyplatí se investice do samodomo stroje kuli jednomu oku
Na YT je toho dost stačí hledat "Inline Boring"
Také hezký home made udělátor
http://www.youtube.com/watch?v=ulZztd0lYF0
To je píst z bělorusa? Mám nejaký díly nechcete to ?
15min brusenia drazky pre segerky, 20min rezania,1 kotuc, 25min zvarania. 6elektrody. Mne sa to oplatilo.
Atlan , pekna praca ... Len ci to malo vyznam , a aka bude intenzita pouzivania tej piestnice a ake tlaky bude vztahovat , vytlacanie ma nezaujima ... teraz to este fachci , napis vyjadrenie po pol roku ako to este funguje ... To zavarit sa da skoro vsetko , material nasiaknuty mastnotou (olej,vazelina...) a zvar nie dobra kombinacia .
Tebe by nebolo jednoducsie a lacnejsie vymenit to lozisko ?
Editoval atishajn (12-02-2014 16:36:21)
Ono sa to pouziva viac menej len na dvihanie, pocas prepravy je to zaistene. Ono to lozisko je dost tvrde a krehke zvykne sa vylamovat. Viac ako od oleja to bolo hrdzave. Uvidime vymenit sa to da vzdy.
Drzi to zdvihnutu radlicu hore tak ze nejakych 500kg urcite. Uvidime no.
Dříve se tyhle oka vyvařovali. Dneska už se to nevyplatí. Oko se vyvařilo, nechalo vyfrézovat a jelo se dál. Pokud tam bylo ložisko, tak se oko nahřálo, ložisko vyrazilo, nasadilo nový a byla oprava hotová.
Svařák napsal(a):
Dost děsná představa, kolik takových "opravených" strojů se u nás provozuje...
Řeknu to upřímně - zavřel bych vás až byste zčernal...
Tak potom nejazdite autom lebo tych zlepencou kde predna cast je z jedneho auta a zadna z druheho jazdi asi dost, narozdiel od tohto viac menej bezpecneho zvarenca. Co sa vam na tom nepaci ? Co sa asi tak moze stat, nohu pod radlicu nemate davat ani ked je to nove.
Mam pocit ze patrite k tym,ze bezpecnost az za hrob.
Editoval Atlan (13-02-2014 18:23:22)
netreba to brat tak tragicky,v kazdej strednej velkej frme sa najde daky samodomo neschvaleny stroj popripade stroj ktory ma byt uz davno v srote,pokial sa veci robia s rozumom tak sa nic nemoze stat...velke medzinarodne firmy sa na to kaslu a ked uz sa nieco stane tak ani boh nenajde vinnika,alebo je to zas naopak ako napriklad v Nestle po celom zavode pri kazdom "nebezpecnom" mieste je umiestnene zabradlie,zamestnanec je povinny toto zabradlie pouzivat pokial prejde po schodoch bez toho aby sa ho drzal je zamestnanec ktory to vidi povinny s nim spisat zapis a upozornit a poučit ho ohladom bezpecnosti...to myslim bez srandy !!! kamarat dostal minuly tyzden zrazku zo mzdy 20 eur len preto lebo chlapa ktory toto nedodrzal poucil len ustne napadol ma vtip,na stavbe sa stane smrtelny uraz,8 tonovy zelezobetonovy nosnik sa uvolni zo zeriavu a po 30 metrovom pade skonci na pracvnikovy ktoreho usmrti,pri obhliadke nestastia tento nosnik dvihnu a vysetrovatel vytazoslavne zvola,je to jasne...nemal prilbu !
pokial sa jedna o oko piestnice nikdy by som ho ani zo srandy neprerezal a nezvaril spat,bud vyvarit ako to tu bolo spominane a nasledne dat presustruzit/prefrezovat alebo ho nahradit novym,predpokladam ze "Atlan" vie v akom stroji to je nahodene a co si s tym moze dovolit a ci je to pre obsluhu akokolvek nebezpecne
Z toho děléte .... bohužel nejde jít přes ulici do samoobsluhy a koupit nové oko, v nejlepším to bude na obědnávku za 14 dní a oko bude podle ISO takže to bude užší než to udělali soudruzi a stejně se musí přivařit.
Navařit a vyvrtat to taky neudělá kde kdo,atd...