SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobry den .
Mam doma inventor Einhell ISG 1000/1. Je v mom zhorena jedna SMD suciastka . Vedel by niekto pomoct co to je. ( Googlil som niekolko hodin ale dopatral som sa iba k obdobnym obrazkom zo zhorenou suciastkou a nikde nebola odpoved co to je ). Zaujimave je ze inventor zvara - ale ma nestabilny obluk . Fotka s plosakom:
Dakujem.
aspon tam zostalo označenie? myslím na plošaku či sa jedna o kondenzator, odpor alebo diodu? ovšem ak to výrobca používa
Editoval cechuldo (30-12-2013 20:20:24)
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/e … et-keresem tady neco je .. asi bude nutny hledat podle zapojeni
pozeral som odkaz od "Juggernault" na obrazku 1 to vyzerá na keramicke kondenzátory, ale pochybujem že na obrazku 2 bol použití keramický kondenzátor, aby to tak vyhorelo,skor tam bol odpor zapojení na vývod tranzistora, najlepšie by bolo ak by mal niekto funkčnú mašinu a pozrel to pripadne to zmeral.
Proč by tam nemohl být kond ? Po jeho průrazu ve výkonové části je to běžný obraz . Keramika se po průrazu stane malým odporem .
to bylo určitě to takzvany "kurvítko" máte si koupit pořádnou mašinu a ne rvát prachy do podobných křápů..
co kdyby se tam vymenily ty tranzistory okolo toho spaleneho místa a dal se tam nejaky slidovy kondík takovy ten polštařek, samozřejme nekomu kdo tomu rozumí a ma osciloskop ajine přístroje a inventory normalne opravuje, ale mam zato žejsem na ebai vyděl tištaky podobneho ineventoru ke koupi jako nahradní díl...
Podobný je dost málo.Chce to stejný
einhell ma taky servis A nemusí to bejt aní drahý .
lubol - na jakou cenu odhadl opravu servis?
Z vlastní skušenosti vim jak je servis einhell drahý a dily mají přemrštené ceny kdysi jsem si nechal opravovat jednu vykonejší rozbrušku a když přišla faktura za opravu tak mi spadla brada..
Editoval alll (09-01-2014 22:56:12)
Já se šel zeptat jestli nemají plastové kolečko do elektro motorovky ... a oni že nemají :-/
že už prý jsou železný ale bohužel žadný zrovna nemají.
Po par týdnech když jsem se byl zeptat tak jsem zakoupil za 230kč .... železný kolo + hřídelka atd.. celej kus na výměnu.
Pila stojí cca 2200kč a krom toho jí nic není (nařezala toho hodně)
Takze ! Po dlhsom badaní a hladani na nete. Vyhorený kondik 20nf. Nahradeny 2 x 10nf 1kV. Po zapnuti vsetko bezalo ako malo . Ale po chvili bolo pocut mensie srcanie , ktore sa nedadalo identifikovat. Po niekolkych pokusoch o zistenie miesta zdroja srsania bolo zistene nasledovne : zacalo prepalovat plosak pod diodou hned vedla toho spaleneho kondika. Zvaracka pri tom zvara ! Môj osobny dojem a vysvetlenie: Plosny spoj je v skutocnosti vlastne tenka izolacna vrstva nalepena na chladiacej Al podlozke , avsak zrejme bolo setrene na materiali a izolacna pevnost daneho materialu je zrejme velmi nizka a cez dane miesto to prebija rovno na kostru. Este neviem co s tym spravim ci to nahradim diodou mimo plosny spoj ale mam velke tusenie ze to prerazi na inom mieste !
Já měl od einghelu jen brsku na broušení sádroše- bylo mi líto mojí Narexky, tak jsem koupil einhel za 3stovky... Zbrousil jsem sádroš na podhledech na celým rodiným domku. To vydržela, ale brousit dubový schody, to už nedala...........
Mám ten samý problém.
Kde jste nalezl tu kapacitu kondíku a jak se to vyvíjelo? Vydržela ta svářečka?
Nejbližží popis asi i se schématy jsem našel zde:
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/e … dasagossag
Editoval markinfo (01-05-2016 20:53:25)
Stránky: 1