SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj mám takovou naléhavou prosbičku nebo spíš mi jde o to ať není nějaký problém. Včera sem jen tak koukal na láhev co mám u svářečky cca rok naplněná leží v gařáži.(6kg) hranatý spodek. A vším jsem si že je naní vedle te jedničky je 11/73 takže předpokládám rok výroby a jeslti počítám tak je 40 a dva měsíce prošvihlá. Tak jsem se stim jel dnes do artweldu a albeca a tam mně ihned řekli že už mi to ani nenaplní a nejde stím nic dělat. Tak jsem se zeptal ještě jinde nebudu jmenovat společnost a tam mne bylo hned řečeno že se toto vstahuje jen hasící přístroje a v žádném případě na tlakové láhve. Tak jsem se pozastavil a v klidu mi řekl že to není problém nafoukat. Tak se chci pozeptat co je na tom pravdy jelikož sem chtěl bombu vzít domů a dávkovat co2 do akvaria. A nerad bych aby byl nějaký problém. Na internetu jsem moc nenašel nooo A ještě se zeptám našel jsem novou sadu hodin pro acetylen a kyslík. Lze ty kyslíkové hodiny použít k co2 bombě?? Předem moc všem děkuji za pomoc
misour napsal(a):
Ahoj mám takovou naléhavou prosbičku nebo spíš mi jde o to ať není nějaký problém. Včera sem jen tak koukal na láhev co mám u svářečky cca rok naplněná leží v gařáži.(6kg) hranatý spodek. A vším jsem si že je naní vedle te jedničky je 11/73 takže předpokládám rok výroby a jeslti počítám tak je 40 a dva měsíce prošvihlá. Tak jsem se stim jel dnes do artweldu a albeca a tam mně ihned řekli že už mi to ani nenaplní a nejde stím nic dělat. Tak jsem se zeptal ještě jinde nebudu jmenovat společnost a tam mne bylo hned řečeno že se toto vstahuje jen hasící přístroje a v žádném případě na tlakové láhve. Tak jsem se pozastavil a v klidu mi řekl že to není problém nafoukat. Tak se chci pozeptat co je na tom pravdy jelikož sem chtěl bombu vzít domů a dávkovat co2 do akvaria. A nerad bych aby byl nějaký problém. Na internetu jsem moc nenašel nooo A ještě se zeptám našel jsem novou sadu hodin pro acetylen a kyslík. Lze ty kyslíkové hodiny použít k co2 bombě?? Předem moc všem děkuji za pomoc
hmm tak to si mne moc nepotesil a ty hodiny by sli pouzit ?
misour napsal(a):
hmm tak to si mne moc nepotesil a ty hodiny by sli pouzit ?
Jen ten závit trochu nepasuje, ale to se dá řešit redukcí, nebo výměnou matice. Ale není to úplně echt.
Edit:
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008040901
Editoval JARDA V (07-01-2014 22:18:22)
jasný mne šlo oto zda se dáj vůbec použít když to jsou fungláče tak zas škoda aby se tam váleli
takze treba tato se vyplati ta by bohate mohla stacit http://hasvel.cz/zobrazit-detail/lahev- … 2-5kg-nova akorat nechapu ze vsude to je za vetsi penize a tady je za hubicku
OT , Jardo stačí odpovědět , já jsem si otázku přečetl .
To si každý musíme spočítat, co je pro nás výhodné. OdpařenÌm 1kg oxidu uhličitého vznikne 0,54 m3 plynu . Takže z 5 kg zkapalněného plynu získáme 2700 l plynu. A s tím můžeme při 10l/min svařovat 270 minut. A na kolik nás vyjde jedna minuta svařování si už podle ceny za plyn a za láhev spočítá přece každý.
Snaha o použití kyslíkových hodin je sice chvályhodná, leč takový typ hodin nereguluje průtok plynu v l/min, který nás jako svářeče zajímá. Takže je ještě nutné si pořídit průtokoměr přímo na hubici.
Redukční ventil pro acetylen použít nelze, protože má upevnění třmenem a je určen poze pro přetlak max. 18 barů.
Jelikoz tim potrebuju dodavat co2 tak toje pak jina. Defakto cela sestava co mam teda doma uz jsou ty hodiny.elektro magnet. Skrtici ventil a pak zpetny ventil tob melo stacit.... jen skoda te lahve co mam v garazi
Já bych ji ještě neodepisoval. Tyto lahve se pořád ještě plní, viděl jsem je i u Cebory a v prodejně s hasicími potřebami atd.
Stejně asi budete potřebovat ještě minimálně jednu lahev jako záložní. Ideální by bylo si je podle potřeby přepouštět, problém je, že se jedná o kapalinu a že jsou v ní zrnka rezu.
Nemá někdo představu o vhodném filtru?
jasny no ale ja mam zas k tlakovym nadobam docela respekt a zas mit doma neco co se roztrhne nebo tak oto nestojim prave proto nechapu zesi nektera spolecnost dokze rict ze pouziti tlakovych lahvych je neomezene dlouhe a klidne ji naplni
naplnia ju kludne preto lebo skusobny tlak je tam tusim az 190 atm a tlak co2 vyparov je tusim len 50 atm,tiez som mal taku flasu a bez problemov to plnili som sa pytal ze ci to moze strelit sa len rehnili ze ano vo filme ale nie v skutocnosti,vrajo to niekedy prehrdzavie na dne ale nic vynimocne sa nestane proste ten obsah vytecie cez dno von
Krom toho je na kazdem redukcnim ventilu na CO2 pojistka ktera pokud by jste nechali lahev v nejvetsich vedrech na slunci vyleti a vypusti veskery obsah do okoli.U kysliku acetylenu PB chloru a pod je to samozrejme o necem jinem tam by nasledky mohly byt mnohem horsi a tragictejsi.
Aha tak to je zajimave takze kdyz si lahev necham tak se nic nestane a mohu ji pouzivat max si necham radsi vymenit ventil prijde mi ze po otevreni a zavreni ventil propousit
Ten ventil se poškodil asi při přepouštění částečkami rzi, před dotažením kohoutu to chce lehce profouknout (zdrojová láhev po otočení) a láhev, do které se přepouští, by bylo nejlépe chránit filtrem, jinak je potřeba ji před dotažením ventilu také profouknout.
jasny ted je ta zatím plná tak to nechávám být a buď jí dám domů nebo si koupim tamtu
Honza007 napsal(a):
Krom toho je na kazdem redukcnim ventilu na CO2 pojistka ktera pokud by jste nechali lahev v nejvetsich vedrech na slunci vyleti a vypusti veskery obsah do okoli.U kysliku acetylenu PB chloru a pod je to samozrejme o necem jinem tam by nasledky mohly byt mnohem horsi a tragictejsi.
Je to samozřejmě na lahvovém ventilu, ale jinak si rozumíme.
P.S.: Stál jsem asi 6-7 metrů od hasičáku, co takhle "odfoukl". NIC MOC ZÁŽITEK:
Mě takhle ''odfoukl'' loni v létě čerstvě upravený a naplněný hasičák v autě když jsem si jej vezl domů. Taky výborný zážitek.