SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
skusal tu uz niekto zmenit riadiacu elektroniku lacneho invertora zo zdroja prudu na zdroj napatia? Alebo sa tu najde niekto, co vie poradit ako riadit vykonovu cast invertora pomocou HOMEMADE elektroniky? Potrebujem postavit CO2-ku s hmotnostou do 13kg a bez takehoto zdroja je to nemozne. Dakujem. Ivan
Zmenit zpetnou vazbu mezi ridici casti a vystupem. To je to, co se musi udelat. Melo by to byt v zasade jednoduche,jenze...
Jiste bude potreba upravu odladit a odskouset, coz znamena potrebu vybaveni. Mozna se nepovede vsechno hned napoprve a pripadne skody byvaji u invertoru rozsahle a opravy drahe. Potom je tu otazka ceny resp. casu, ktery je pro tuhle upravu potreba.
Mozna by nebylo spatne vyjit z doma delaneho invertoru, protoze k nemu ma autor jiste mnohem vice informaci, nez sezenete ke komercnim strojum. Jenze to jsme zase u ceny a casove narocnosti.
tech 13kg je i s dratem nebo bez?
kamos ma super dielnicku /meraky,osciloskop...../ a hlavicku vhodnu pre NASA. Snad sa to podari ...riadit IGBT bez vaznejsieho zranenia S tou spatnou vazbopu mi to je jasne....Udajne treba dodrzat casovanie zopinania IGBT a malo by to ist. Tych 13kg le dost vysoky ciel aj bez drotu...myslim.... Uz mam jednu CO2, co som robil doma - cca 60kg )) Zvara vazne moc fajn /mam moznost porovnat profi zariadenia, ktore pouzivam v praci/. Mam totiz HOMEMADE podavanie s priemerom kotuca 130mm !!! a s optickou spatnou vazbou podavania drotu. Automaticky si reguluje nastavenu hodnotu podla toho, ako zvarac pokruti hadicu, pripadne "zalomi". Teraz ale potrebujem nieco o generaciu lepsie:))
Jasne ze sa to da.Treba len vyradit HOTSTAR,ANTISTICK (ak som to zle napisal-prepacte) a znizit pocet zavitov sekundaru (znizit vystupne napatie).Ale ako pise "pkod" jednoduhsie by to bolo na doma vyrobenom invertore.Ak nie su skusenosti,tuto upravu by som neznalym neodporucal;iba ak uz nejaky invertor vyrobili alebo opravili (servisaci).Zelam stastne a vesele a hlavne vela uspechov.
preco treba zmenit pocet zavitov? Mam pocit, ze vystupne napatie sa moc nebude lisit v pripade MIG oproti MAA ... Alebo sa mylim?
Stránky: 1