SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
mitabajs :
ta cena 50l argon 4.8 za 3500,- je cena jen náplně nebo cena náplň i s flaškou ?
na bazoši je možno koupit naplněnou láhev 50 l argon 4.8 i s flaškou za cenu 3800,-
Dík za info.
bez lahve. ale taky jim ta corka jednou dojde, neboj.
Dík za odpověď
to se nebojím čorky, potřebuji koupit láhve, budu plnit v Polsku.
Takže koupit 50l i s náplní za 3800 je v poho, vyvařím a pak plnění v Polsku za pár kaček.
Už mám dost zlodějského Linde, myslím, že jsem si flašku u nich zaplatil :-)
Potřebujeme svařovat jen občas, děláme servis stavebních strojů - proto mě veškeré nájmy docela se.ou
taky to nemam s najmem, je to hnus.
do polska muze tak clovek z liberce, nachoda... clovek z plzne na to dlabe...
Editoval mitabajs (03-01-2014 23:13:19)
hasjan napsal(a):
Já ji mám zkoušku má do roku 2013 byla plná ventil byl zataven folii a dál to nerešim já jsem spokojen,jen jsem chtěl pomoci vložením inzerátu těm kteří tady zoufale také hledaly tlakovou láhev s Argonem za slušné peníze a nebudu patrat jak jí dotyčný nabyl mejte se.
Tak tl. zkoušku do roku 2013 bych asi řešil to není moc
Máte ještě někdo špatné zkušenosti s argonem od firmy CHOBOLA?
Uvažuji o zakoupení jedné lahve v Brně nebo v Olomouci, tak bych se nerad spálil!!
P.S. ještě jsem našel možnost plnění (výměny) lahví v Třebíči viz odkaz
http://www.gamasvar.cz/52989--tlakove-l … -s-naplni/
ted jsem byl v brne u pana co ma spektrometr, jsi mel napsat, jsem ti mohl vzit ... a ta cena je desna za 8L
Editoval mitabajs (04-01-2014 18:00:44)
Zdar,
kde mám sehnat argon na Klatovsku, docela mě láká německý hornbach ikdyž je to 90 km. Ale u mě jako u člověka co se potřebuje s tigem rozvičit bych ocenil něco blíže a pokud možno levnější. Počítám s 2x ročním doplněním, jsem docela dost aktivní v hobby....
mužu se zeptat kdo má nejmenší nájem za lahve Argonu pro domácí použití .
taky sem koukal že se dá lahev koupit ale kdo mi ji naplní pardubice a okolí mám doma jednu prošlou Linde 20l
v patek jedu do hradce, muzu vzit argonovku 20L, najem 0,-
CHobola je v Hradci i v Pardubicích.
Dobry den. Chlapy chcem sa spytat ako mam nadstavit redukcny ventil na flasi na argon (aky tlak) ked budem zvarat s TIGom...som zaciatocnik u tochto tak sa vas chcem spytat??dakujem
Nenastavuje se tlak nýbrž prutok plynu v litrech! Pokud ti toto redukci ventil neumoznuje (jako ostatne vetsina levnych"redukcnich ventilu na svareni s dvěma manometry") musis pouzit kontrolni prutokomer na hubici a dle nej nastavit prutok.
Kolují tu pořád dohady o plnění hasičáku, jestli vydrží tlak a pod. Nevím jestli tu někdo psal vysvětlení, pokud ano, tak se omlouvám za opakování. Hasičák, který se většinou používá je 8 l pracovní tlak 150 bar tlaková zkouška 190 bar. 8 litrová láhev na argon je jediná z argonových lahví, která je plněná "jenom" na 150 barů, tudíž nevidím problém v plnění membránách ventilu atd. Osobně ještě láhev nemám, ale bude to nejspíš taky hasičák
Láhev s tlakovou zkouškou 190 bar by se správně měla plnit jen na 130 barů. Ty co se plní na 150 mají tlakovou zkoušku něco přes 200, asi 218 nebo tak něco. Mám taky na argon hasičák s kyslíkovým ventilem, naplnili mi ho skoro na 160 a samozřejmě vydržel ale radši jsem ho nedával na slunce. Ale připadá mi že ty starý hasičáky jsou těžší než 300 barový láhve na vodík, kdo ví jestli by nevydržela taky tolik.
Zkušební tlak je 150% plnícího. lahev 150Bar má zk.tlak 225Bar, 200Bar má zkušební tlak300Bar.
Kde se dá na severní moravě doplnit argon do 8l lahve? Lahev mám z polska, ale splnuje české normy.
Pro pk161 - oficiálně nikde. Jedině u dobrého známého přepustit z velké láhve. To je obrovská nevýhoda amatérského svařování metodami TIG a MIG. Toto téma tu už bylo probíráno už tolikrát, že asi nic nového nevymyslíme. S mírným rizikem se lahve plní v Polsku, kde mají podstatně mírnější předpisy. Zatím.
Mnoho z nás ale riskuje převážením tlakových lahví v osobním autě. Doporučuji pečlivě přečíst http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008070101
V Praze a ve středních Čechách plní argonem a směsí všechny firmy co prodávají svářecí techniku a oficiálně.
Podle mě třeba Chobola vozí bomby právě z Polska, tak by neměl být vůbec žádný problém s naplněním, ale
nevim, jak to bude u Vás na Moravě.
Hm, tak to je pěkně na p..u, zajedu stím do toho polska.
Kdyby snad někdo měl zájem (vím, že inzerce je jinde) pustítm svoji 6kg lahev(doklady o koupi...nová dva roky) se 100Bar Argonem a redukčním ventilem (dva manometry). Chci i druhou 10l flašu koupit u Choboly.
http://svarforum.cz/forum/zobrobr.php?i … on_5kg.jpg někomu kdo nemá by se hodila. Zkušební tlak je na ní 315Bar.
Editoval Discovera (03-09-2014 06:48:52)
milosak napsal(a):
V Praze a ve středních Čechách plní argonem a směsí všechny firmy co prodávají svářecí techniku a oficiálně.
Podle mě třeba Chobola vozí bomby právě z Polska, tak by neměl být vůbec žádný problém s naplněním, ale
nevim, jak to bude u Vás na Moravě.
Chobola v Brně mění kus za kus. Dovezeš prázdnou, dá plnou.
přepouštíte si někdo doma z velké do malé, a vakuujete si ji? Zítra dovezu vývěvu a chci to zkusit.
myslel sem že pokaždé, nemám starou lednici, tak na to prdím