SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny vespolek,
mám na vás odborníky dotaz.
Existuje něco jako svařovací inkubátor ?
Prostě neprůsvitný box s dírami pro ruce, o velikosti cca. 1x1m
Aby to mělo odsávání přes filtry.
Potřebuju svařovat přípravky v průmyslové lakovně, kde je spousta zábleskových požárních čidel, které nelze vypnout.
Mám zakázáno prášit, blikat, a tvořit kouř.
Práce venku na mrazu mně moc neuspokojuje
Předem díky za názory.
Editoval Radim205D (30-12-2013 08:42:59)
ked bude nepriehladny, ako budes vidiet na zvar?
nieco podobne, ale komplet priesvitne som uz videl na roznych demo videach, ale zatial nikde v "eshope"
musel by si si cez to a sez seba hodit nejaku nepriehladnu plachtu.....
mozno ta nieco inspiruje:
https://www.google.sk/search?q=Titanium … mp;bih=914
tu si to mozes kupit:
http://www.ebay.com/itm/Flexible-Weldin … 0472495182
Editoval rcp (30-12-2013 09:00:26)
rcp napsal(a):
ked bude nepriehladny, ako budes vidiet na zvar?
Já už uvažoval, že bych to vyrobil i z plechové skříňky a jako průzor použil kazetu ze samostmívačky.
Nepotřebuju se dívat z různých stran.
Dovnitř bych musel nainstalovat osvětlení.
zaujimavy napad, a asi by to vyslo aj lacnejsie ako na tom odkaze z EBAY
budes v tom zvarat tigom?
ten original "igelitovy" by asi pi CO2 nemal dlhu zivotnost...
Oblbnúť senzory a zvárať vo výbušnom prostredí?
Sa nedivím , že ťa vyženú zvárať vonku ...
Toto ti neprejde u žiadneho bezpečáka .
Je to prostredie v ktorom je táka to činnosť zakázaná a musíš sa s tým zmieriť.
Ideálne by bolo spraviť nejakú mini zvarovňu , mimo budovy lakovne.
U nás výbušné prostředí není, lakuje se vodou ředitelnými barvami.
Bezpečák je kámoš a snaží se u vedení prosadit abych mohl ve své dílně svařovat.
Normy jsou nastavené tak, že lakovna je lakovna a podle toho je zabezpečení řešeno bez ohledu na to, jestli se stříká hořlavinou nebo ne.
pokud se mýlím, tak mně opravte.
Pokud se stříká jen akrylátama, tak je podle mě kravina tam mít senzory kouře ap. U hořlavin je to jasný, ale tohle se mi zdá přitažený za vlasy. Anebo šéfící počítali s tím, že jednou tam budou i ředidla a tak to zajistili hned.... Aby pak nebyly problémy při přechodu na jiné technické postupy a materiály nástřiku........
Taky by mohla být někde v blízkosti lakovací linky tryskačka a myčka. Nevím proč, ale stále častěji se zase objevují myčky sice s uzavřeným cyklem, ale s hořlavým mediem. Ve firmě, kde pracuji, se taky začala budovat lakovna a pan majitel firmy taky trvá na takovém odmašťování. Jeho argument, že provozní náklady jsou proti jiným variantám poloviční, mě docela uzemnily. Dokonce se na jedné ze schůzek k tomuto tématu objevila zmínka o perchloru.
Ked som pracoval v mojom prvom zamestnani tak sme perchlorom tiez odmastnovali vsetko co sa striekalo praskovou farbou. Bezpecnost prace nulova. Ked bol perchlor cisty tak som pri praci citil ze som ako sfetovany . A ked frklo do oka tak som mal hlavu pol hodiny pod tockov a vkuse pustena voda a myslel som ze mi roztrha oko. Hala smrdela od vyparov a ked sme zvarali migom tak to bol iny humus,to neprajem nikomu. Mam pocit ze pri horeni vyparov znika fosgen ak sa nemilim. V tej firme bolo viac zaujimavnosti teraz sa cudujem sam sebe ako som tam mohol byt skro 12 rokou.
taky jsem kdysi dááávno v práci myl součástky perchlorem, je to vinikající odmašťovadlo, souvisela s tím každoroční prohlídka u závodní lékařky - prohlížela nám pindíky proč to dodnes nevím...
pokud má někdo lakovnu, taky svářeče a navíc i prostor, předpokládal bych, že si dokáže nějaký box pro sváření zhotovit sám na míru...
Vodou ředitelné neznamená automaticky nehořlavé!!!