SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
No musím se přiznat že svařím cely život v roce 1995 jsem si koupil první svařečku BEKOP 200 a myslel jsem si že jsem si koupil uplně to nejobičejnějšího na trhu svařelo to dobře nic sem s tím nemusel řešit svaří to denne do dnes bez jediněho problemu.Pak jsem chtěl silnější stroj a prodavač mě řekl že omicron je česka značka a že je super koupil jsem OMI 256 no musím se přiznat že s ním dělam dva roky a jsem z toho zklamany je to prskavka zkoušel jsem i směsné plyny je kolem svaru plno kuliček a hoření oblouku je neklidne to bekop hoří klidně bez kuliček.Take mam starší svařečku kterou nepoužívam svařel jsem s ní hliník,PP315.21 a asi ji prodam přesto že svaří lepe jak OMICRON ma jen jeden problem že je drat stale pod proudem jinač vše funguje.Tak asi budu znovu řešit svařečku ale než něco koupím tak si to vyzkouším mate někdo zkušenosti se zmíněnyma svařečkama?
Editoval jarda avsop (19-08-2013 19:19:11)
PP315 je dobry stroj, urcite by som ho nepredaval. Pokial s nim mas problem, tak pan s nickom "zdeště" Ti poradi co s tym.. Zivi sa opravami zvaracich strojov.
PP 315
Dobrý den,
doporučuji zkontrolovat na přední panelu spínač s označením Ureg /spodní řada, druhé zleva/. Může být zapnuté a potom máte stále napětí na drátě. Pokud spinač Ureg je vypnutý a přesto je napětí na drátě bude závada patrně někde jinde.
S pozdravem Zdeště
bud je trafo omicronu navinuto příliš tvrdě nebo je někde nejaky spoj volny ,nebo v usmernovači špatna dioda snad chtělo by ji rozdělat a všechny spoje překontrolovat a promeřit usmernovací diody..
Editoval alll (20-08-2013 10:42:30)
děkuji za odpovědi a podívam se na to
Tak konečně jsem tu bratislavskou svařečku sprovoznil chodí to moc dobře dal jsem novou hubici směsny plyn argon s CO2 a svaří to lepe jak omocron ta je stale stejna i když jsem se take snažil vylepšit to svaření vše jsem skontroloval a nic vypadato že bude na prodej.Bekop se směsnym plynem svačí opravdu moc dobře řeklo mě to par kamaradu co si ji zkusily.PP 315 ma opravdu vyhodu že se tam daj naladit 3 programy svaření což mě vyhovuje.
Mám elektrody s označením KD 29-9E312-16 a Sudocrom S 4462 anevím použití.
přiznam se že jsem znal skoro všna označení elektod za komunistu po roku 1990 jsem to pusil z hlavy začal jsem svařet co2 je to levnější svaření jak elektrodamy zřejmě to bude zahraniční vyrobek
take se musím přiznat ře už jsem elektrodou nesvařel min 20 let
zdeště napsal(a):
PP 315
Dobrý den,
doporučuji zkontrolovat na přední panelu spínač s označením Ureg /spodní řada, druhé zleva/. Může být zapnuté a potom máte stále napětí na drátě. Pokud spinač Ureg je vypnutý a přesto je napětí na drátě bude závada patrně někde jinde.
S pozdravem Zdeště
Dobry den.Jak jsem si tady četl vy jste největší odborník na PP315 ten stroj jsem sprovoznil svařím s ním ale nevšiml jsem si že když ji zapnu tak se take sepne ventil na plyn i když nesvařím tak unika z hubice budu to muset najít co to spína nebo to dat opravit jinač to svaří užasně žadnej stroj se tomu opravdu nevyrovna