SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, po brúzdení netom som našiel túto vinikajúcu stránku, na ktorej už čítam páru dní.
Bol by som veľmi rád ak by Ste mi písali Vaše názory na zváračku OMI 165 Set Omicron, ktorú plánujem kúpiť na tejto stránke http://www.svartop.cz/zbozi/41-omi-165-set-omicron . Zatiaľ ma nič iné nepresvedčilo. Taktiež ocením ak mi poradíte kde by dala kúpiť ako set lacnejšie. Som zo Slovenska a som platcom dane, takže to budem kupovať bez dane. Skúsim stručne napísať moje požiadavky a nároky na MIG-MAG. Pripojenie na 230 V, 400 V nemám v garáži. Zvárať budem karosériu auta a príležitostne nejaký železný materiál do hrúbky 4 – 5 mm s prímesou CO2. Ďalej by som chcel zvárať nerezovú oceľ do hrúbky 2mm samozrejme zmesou 98 % Argon 2% CO2. Veľmi ocením každý Váš názor, prípadne aj dôvod prečo nekúpiť OMI 165, ale niečo iné.
Vopred ďakujem za Vaše názory.
Dobrý večer, nemá nikto názor na OMI 165 ?
Ďakujem
OMI 165 = solidní stroj. Robustní skříň, kvalitní podavač, řídící deska s mikroprocesorem - PWM řízení motoru, odnímatelný hořák s eurokoncovkou, měděné vinutí trafa, opravdová brzda cívky. Mezi klasickými odbočkovými MIG/MAG svářečkami na 230V patří mezi ty nejlepší. Pro popisované účely plně vyhovující. Není sice nejlevnější, ale s nějakými einhelly se srovnávat nedá, tohle je jiná kategorie. Lze jen doporučit!
Admin, moc ďakujem za Váš odborný názor.
OMI 165 mi prišla tento piatok Fakt veľká spokojnosť. Už druhý deň s tým varím všeličo možné, zatiaľ len železo. Bohaté a plynulé možnosti nastavenia, ani raz nevypla z dôvodu prehriatia. Mimochodom to bodovanie je veľmi praktická vec, píšem to preto, lebo som tu čítal niekde vo fóre, že je to zbytočnosť. Podľa mňa je to veľmi praktické. Akurát ten štvortakt ešte neviem či využijem. Odporúčam túto zváračku, je to ozaj dobrý stroj na 230 V. Určite neľutujem to rozhodnutie.
Admin ďakujem ešte raz za vyjadrenie.
Už dlouhou dobu nad ní taky přemýšlím, tak klidně dál přidávej svoje zkušenosti. Budu moc rád...
Ď
Já pořád pročítám a přehodnucuju názor jaké CO2 koupit.Začal jsem u Einhell,pak jsem pokukoval na Iskravar a teď se mi moc líbí ta OMI 165,ikdyž je dražší,ale zase asi už to bude kvalita.Měl jsem předtím levnou a hrozně jsem se sní navztekal.Chci to jenom na nejaký to kutění doma v dílně,ale chci aby to svařovalo :-)
Zdravím Vás, tak já jsem si ji také koupil po delším sledování toho super fóra.
Ještě jsem s ní nevařil, chybí mi už jen ten drát. Názor Admina na tento stroj mě potěšil.
Přeji Vám hodně zdaru.
Já do ní půjdu asi taky,našel jsem ji v setu za 16 tis.Akorát ta kukla nebude asi nic moc,ale ten hořák mi stačí i ten redukčák.
Editoval matess (05-12-2008 11:27:28)
Je to dobrý stroj, i tá kukla
Ahoj, tiez rozmyslam nad tymto strojom, mam od Omicronu Gamu a som maximalne spokojny, zial na plechy nie je, preto MIG/MAG. Mozte mi prosim vysvetlit pojmy dvojtakt, stvortakt, bodovanie je asi klasicke bodovanie. Dakujem.
Dvoutakt=zmáčknutím spínače hořáku vaříš a musíš spínač stále držet.... sváření ukončíš uvolněním spínače. Tedy dvoutakt sepneš, vypneš.
Čtyřtakt=(používá se při dlouhých svárech) zmáčknutím spínače hořáku vaříš a následně spínač pustíš- uvolníš a oblouk stále drží.... sváření ukončíš opětovným stisknutím a volněním spínače.
Tedy čtyřtakt sepneš a vypneš ....vaříš.... sepneš a vypneš
Návod : http://www.oblibene.cz/userdata/shopimg … OMI165.pdf
Pita moc dakujem za vysvetlenie, precital som si aj navod a je mi to uplne jasne. Zatial len vyberam aky stroj kupit, mam invertor Gama a je to super, lenze tenke plechy viac dierujem ako zvaram, preto rozmyslam aj nad CO. Tento stroj sa mi paci.
Tak včera jsem to přivezl a dnes vyzkoušel,vaří to pekně,ne jako cočko za 6 tis. co jsem měl předtím
akorát na slabé plechy na autě budu muset opatrněji
Matess ako to myslis na slabe plechy opatrneji ? Musis zvaracku najprv dostat do ruky alebo co sa Ti nepaci ?
Dik.
Pita napsal(a):
Dvoutakt=zmáčknutím spínače hořáku vaříš a musíš spínač stále držet.... sváření ukončíš uvolněním spínače. Tedy dvoutakt sepneš, vypneš.
Čtyřtakt=(používá se při dlouhých svárech) zmáčknutím spínače hořáku vaříš a následně spínač pustíš- uvolníš a oblouk stále drží.... sváření ukončíš opětovným stisknutím a volněním spínače.
Tedy čtyřtakt sepneš a vypneš ....vaříš.... sepneš a vypneš
To ano, ale funguje to tak, že se vypne posuv drátu když přerušíš svařování (oblouk) tím, že oddálíš hořák, aniž bys vypnul tlačítko? Viděl jsem mašiny, které když se accidently dotkneš tlačítka a nevšimneš si toho, vyrolují celou cívku ven, což považuji za debilní. Myslím, že při koupi svářečky je toto dost důležité kritérium.
Myslím to,že je docela silná i na nízké stupně výkonu a lehce se propálí
Franku, přiznám se, že o této funkci slyším poprvé. Myslím o tom vypnutí posuvu ve 4-taktu po zhasnutí oblouku (oddálením hořáku). Je možné, že to řada u nás nabízených svářeček má, ale fakt jsem o tom nikdy neslyšel. Asi proto, že mně nikdy nenapadlo, proč by někdo "trhal" oblouk u MIG/MAG, tak jsem se o to nezajímal. Ale každopádně je to zajímavá a užitečná funkce funkce a při správném marketingovém využití může pomoci prodeji. Zase jsem o něco chytřejší
Povolim kaldky na podavaci (aby zbytocne nevytlacalo drot) a skusim 4T ci prestane tocit po nejakom case podavac ak nedojde k zapaleniu obluka. Dam vediet ako to dopadlo.
Jsem přesvědčen, že běžná "spotřební" produkce svářeček to nemá. Je s tím spojené měření proudu, nebo napětí na oblouku. Ale pokud už mašina je vybavena nějakým měřením parametrů (třeba jen za účelem funkce "přibližovací rychlost"), asi by nebyl problém ji takovou funkcí vybavit. Každopádně je to zajímavá funkce.
Admine a Petře, pochopitelně ta funkce není určena, aby někdo přetrhával oblouk Nicméně je to dobrá a užitečná funkce vždy, když při zapojeném ''čtyřtaku'' neopatrně zavadí svářeč o tlačítko, spustí proces, ale nezapálí oblouk, čili drát se okamžitě zastaví. My ve firmě máme několik profesionálních MIG mašin Hobart, Airco a Miller. Všechny, až dosud tuto funkci měly. To znamená, že po zapnutí ''čtyřtaktu'' drát jede, pokud držíte tlačítko. A teď jsou dvě možnosti:
1. Pokud začnete během zmáčklého tlačítka svařovat, to jest dojde k zapálení oblouku, můžete tlačítko uvolnit a proces běží dále. Proces svařování přerušíte opětovným zmáčknutím.
2. Pokud tlačítko zmáčknete a povolíte, ale nedojde k zapálení oblouku, drát se okamžitě zastaví. Zrovna tak je to pokud během svařování přerušíte oblouk oddálením hořáku. Drát se ihned zastaví. V mašině je nějaký modul, který vyhodnotí, zda protéká proud a podle toho reaguje dále...pokud se zapne omylem a nedojde k zapálení oblouku, drát se zastaví...
Nyní jsme koupili nový MIG Miller a ten tuto funkci nemá a svařeči protestují, že je to debilní a mají pravdu. Dotknete se tlačíka, uvolníte ho a drát běží pořád. Pokud si toho svářeč včas nevšimne, odroluje se mu klidně celá cívka, což se už i stalo
Zatím se mi nepodařilo zjistit zda se jedná o ''inovaci'' a budou takto ''vybaveny'' všechny nové mašiny, nebo zda se jedná pouze o ojedinělý případ...
Editoval Frank (17-12-2008 08:48:22)
Jo, já si to pak uvědomil, že vypadáme s Petrem jako když jsme unešený z toho trhání oblouku Jasně, že hlavní přednost asi oba vidíme v tom, že se posuv automaticky po určité době vypne po nechtěném spuštění 4-taktu Ale každopádně díky, že nám rozšiřujete obzory Franku.
admin napsal(a):
..... Ale každopádně díky, že nám rozšiřujete obzory Franku.
Ale to je oboustranné. Toto fórum je zajímavé a díky, že ho provozujete. I já jsem se tady leccos užitečného dověděl.