SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravim Vas, uz dlhsi cas som uvazoval nad stavbou tohoto invertora a konecne som sa k tomu dokopal. V podstate co sa tyka suciastok mam vsetko, ale akurat som si pozeral popis konstrukcie transformatora a v navode je pisane ze na vinutie pouzil vodic s priemerom 0,3mm, pricom v jednom zvazku ich mal na primari 64 a na sekundari 90. Neviem ci tomu zle rozumiem ale, neviem ako by sa mu podarilo navinut 27mm hruby(90x0,3mm) vodic na sekundar a este k tomu 2x4 zavity, samozrejme nehovorim o tom ze logicky je to nezmysel. Vedel by mi niekto povedat aky presny vodic tam mal byt pouzity? Dakujem
Jestli jsou svazky takhle správně nevím, ale 90 drátů po 0,3 mm by mělo mít teoreticky celkový průřez 10 x 9 drátů, tj. 3x2,7 mm, což není zas tak moc. Celkový průřez Cu je 6,35 mm2.
Editoval Zdenek11 (19-11-2013 08:15:17)
Maros a to ked sa pustas to takej komlikovanej konstrukcie , a tak znalosti nic ? schema je najmenej ... Hovori ti nieco ako skinefekt ? to je to co potrebujes pri tvojom trafaku navinut , a vyraba sa aj VF lanko ... Co je to vinutie na to trafo ... Ale ze nevies matematiku a spocitat prierez vinutia je uz do nebe volajici . Radsej sa nepustaj do toho invertora !!! Osciloskop a voltmeter su len zaklady , ked nemas skusenosti spinanymi zdrojmi a ich elektromagnetickym rusenim ... Co len na stole by si to ozivoval a VF indukciov ta klamali meraky , nepomozu ani tienene vodice ...
Editoval atishajn (19-11-2013 01:55:50)
Tesi ma ze dokazes ludi odhadnut podla jedneho prispevku ale ja som hned v uvode pisal ze je to hlupost a chcel som len az mi niekto napise ako to autor myslel......len tak na okraj sice invertorovu zvaracku som este nerobil ale mal som tu cest rozbehnut 1MW stredofrekvencny ohrev + xy dalsich mensich takze cosi mi ten skinefekt predsa len hovori.......a nemusim snad pisat ze sa nebavime o prudoch 100-200A ale minimalne o jednu nulu vacsich
Článek máš zde ke stažení a ještě před popisem konstrukce trafa je obr.č.20 a tam máš ten vodič připravený k vinutí .
Ano jasan ja som ho videl, ide len o to ze som nerozumel tomu ako to autor myslel s tym poctom vodicov. Ja sa to nechystam robit rovnako, mam uz nejake VF lanko a pouzijem to, len ma to zaujimalo
Radějim nám ho ukaž . právěže v takovémto vodiči MUSÍ být jednotlivé drátky izolovány , aby jsi neměl jen neizolovanou licnu !
Nie nemam neizolovanu licnu . Je to VF lanko, ktore som kupoval ked som vyrabal jedno 100kW stredofrekvencne trafo
Stránky: 1