SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Tak jednoduše to nepůjde. Pokud se připojí jen jeden pól HF a druhý na nulák, vysoké napětí si najde cestu s nejnižší impedancí, aby se obvod uzavřel a zničí svářečku, pravděpodobně odešly i diody.
Jako ochrana by se dal použít filtr (Hf má vyšší frekvenci), pro jistotu s přidaným oboustranným 130V tranzilem. Dále je třeba HF navázat přes feritové trafo, třeba ze staré televize.
Praktické zkušenosti s tigem nemám.
Editoval pt.kbely (05-11-2013 12:56:45)
Sice je to trochu mimo ale HF z tigu (migatronic nám v práci několikrát odpálil řídící jednotku v Mig Mag mašině (alfa in) stačilo zapomenout přitojit u tigu zemnící kabel.Chvíli trvalo než jsme přišli na to co se vlastně stalo.
Editoval Honza007 (04-11-2013 18:00:43)
Máš pravdu pt.kbely ,odišla aj dioda na mínuse.Teraz to už musí byť zapojene na100% lebo za posledný týžden som 2x prevíjal zváračku a stačilo.
Kdyby jsi nejprve tady četl , tak nemusíš nic převíjet . Jsou zde popsány i se schematem profiochrany .
Bobobo , ja nepotrebujem desať ľudí čo mudruje ,ale jedného čo poradí.
Dobrý den marekm,
já mám na zahradě krtka a ten ryje a ryje toho se nezbavíš - je tu přece jen rozdíl - krtek nemudruje.
S pozdravem Zdeště
Vyměnil jsem předchozí obrázek, tlumivka a elektroda by měla být na –vodiči.
Bobobo má pravdu je tady např. článek na :
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2007030801
Z jednoho schématu je i tato část, tyto součástky zajistí uzavření obvodu (cestu s nízkou impedancí)za vazebním členem a ochrání obvody za tímto členem. (zde je to provedeno precizně, protože není použit filtr -tlumivka a kondenzátor).
HF - černý válec je asi vazební člen (trafo), to by se asi na ferit z televize nevešlo.
Další inspirací by mohl být článek
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2007072701
a jistě by se našlo něco i v diskuzi.
Stránky: 1