SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj chlapy prosím poradtě mě kolik mám nastavit zhruba ampér na 1 mm Děrovaný plech z Titanu díky moc za příspěvky.
To velice závisí na tom, jaký svár se bude svařovat, jaký bude průměr přídavného materiálu. Pokud to bude svár natupo v PA a PM 1,6 mm bude stačit cca 40 A. Pokud to bude lemový svár tak klidně i 50 A. Hlavně je nutné si uvědomovat, že svar musí být ze všech stran dokonale "zalitý" tím nejčistším argonem. Jinak bude svár nekvalitní, pórovitý a je schopen se při zatížení rozpadnout.
To je všechno ale hraběcí rada, protože v dotazu není uvedeno jaký typ (skupina) titanu se bude svařovat, jaký bude přídavný materiál a jaké pak budou na svár požadavky.
jirkadupont napsal(a):
Ahoj chlapy prosím poradtě mě kolik mám nastavit zhruba ampér na 1 mm Děrovaný plech z Titanu díky moc za příspěvky.
Normalne sa mi nechce verit ze budes cakat na vyjadrenie niekoho tu z fora a nevyskusas si to na nejakom zbytku... pokial nemas zbytky tak to skusaj najprv na mensich amperoch.. Nenapisal si ake velke su tam diery a ake su medzi nimi rozostupy. Totiz ten dierovany plech skor prehrejes ako normalny plech..