SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobrý den..vlastním invertor Kitin 1500HF a potýkam se se zapojením konektoru pro spínač spouštění na hořáku...existuje nějaké dané zapojení,nebo to má každý výrobce jinak?..pokud někdo znáte zapojení,pomozte prosím...
Dobrý večer.Koupil jsem použitý invertor KITin 1500HF s nefunkčním HF zapalováním pro TIG. Dotykové zapálení obloku pro TIG by mělo být funkční,ale nemám jak vyzkoušet protože nemám hořák ani argon.Chci se zeptat jestli při zvolení na ovládacím panelu metody TIG nebo TIG HF bez připojení argonu a hořáku je na konektorech – a + nějaké napětí.Při zvolení MMA napětí na konektorech je.
Dobrý den
Myslíte, že zapojení dle schématu pro KITIN bude sedět pro GAMU 1900HF ?
Mám ke ní připojený hořák ABITIG 17 s tlačítky UP+DOWN ale oba fungují jako tlačítko ON/OFF.
Případně je možné nějak doplnit ve svářečce GAMA tuto funkci?
Děkuji za pomoc
Troska mimo tému otazka,je pravda,že tieto stoje KITin maju problemy čo sa týka častej poruchovosti HF modulu oproti iným výrobcom?? diky
Za vice nez 2 roky zadny sebemensi problem.
Warlockvw napsal(a):
Troska mimo tému otazka,je pravda,že tieto stoje KITin maju problemy čo sa týka častej poruchovosti HF modulu oproti iným výrobcom?? diky
Dobrý den, s jednotkou HF u KITin 1500-1900 potíže skutečně byly. Výrobce provedl malou inovaci a problém není.
Je zajímavé, že série s ne "dobrým HF" je už léta pryč a ještě dnes - nebo spíše až dnes, se ještě občas někdo objeví kdo tuto sérii vlastní a potřebuje opravu HF. S novou HF jednotkou se nám na stole, kvůli HF, prakticky neobjevuje.
Jinak poruchovost, obecně, je naprosto srovnatelná s ostatním výrobci.
Ono totiž záleží i na uživateli, jak se o zdroj stará a jak s ní zachází. Je k zamyšlení proč si někdo nepostaví na déšť tranzitorové rádio a invertor tam klidně nechá. Takový přístup k technice silně ovliňuje srovnání v otázce poruchovosti.
S pozdravem Zdeště
jefanen napsal(a):
Dobrý večer.Koupil jsem použitý invertor KITin 1500HF s nefunkčním HF zapalováním pro TIG. Dotykové zapálení obloku pro TIG by mělo být funkční,ale nemám jak vyzkoušet protože nemám hořák ani argon.Chci se zeptat jestli při zvolení na ovládacím panelu metody TIG nebo TIG HF bez připojení argonu a hořáku je na konektorech – a + nějaké napětí.Při zvolení MMA napětí na konektorech je.
Dobrý den,
napětí se objeví až po sepnutí spínače hořáku. Když jej nemáte potom vužijte schéma výše uveřejněné. Tam vyhledejte dutinky pro spuštění a funkci spusťe třeba kouskem drátku zasunutím do příslušných dutinek konektoru a naměříte napětí.
/pozor na HF pokud by bylo funkčí zničí Vám měř. přístroj/
Jinak HF je možné opravit.
S pozdravem Zdeště
Dalo by sa to upresnit do akeho roku bola montovaná stará"poruchová" jednotka HF???
Zdravím, rozhoduji se mezi koupí invertoru KITin 1500 HF a Esab Buddy TIG 160. Má někdo zkušenosti s tím Esab. Popřípadě co byste poradily za svářečku tak do 20 000 na hobby vaření?
zdravim pani.potreboval by som pomoct.chcem kupit kitinu 1700 a mam horak fronius TTG 1600a.a chcel by som to napojit na tu zvaracku.na nete som nasiel aj konektory na to ale vsetko zo zahranicia.neviete kde by som to zo hnal bed CZ alebo SK.zhanam toto: http://ulozto.sk/xGdRD2u2/adapter-jpg http://ulozto.sk/xFGfXcSA/d35-95-adaptor-lrg-jpg
Editoval Lukyno5915 (02-12-2013 19:56:30)
Dobrý den všem. Mám problém s nefungujícím HF u Kitin 1500hf. Poradí mi někdo jak tento modul opravit, případně, kde by mohla být chyba?
Předem díky
Daj sem foto zváračky kde je ten modul umiestnený a vzlást modul ... Nájdeš ho podla jednej smyčky na VN tráfáku ... Opraviť modul je jednoduché , a mušíš doplniť Varistory na ochranu ... Platí to pre Kitin a Gama pred rokom výroby 2010 ...
Editoval atishajn (06-02-2018 16:13:05)
Přidávám foto HF modulu. https://uloz.to/!2smUuj8huAWE/hf-modul-z-jpg Je z 18.9.2015, tedy podle štítku, který je na modulu. Zjistil jsem, že mu asi vadí zima. Někdy funguje, někdy ne. Díky za každou radu.
Najprv by som pozrel ci niesu studene spoje niekde.
Modul je zalitý v nějaké krycí hmotě. Pod ní jsou SMD součástky, s tím jsem zatím nic nedělal, ale přepájel jsem spodek desky, tam kde jsou pájené součástky skrz desku. Byl to ale spíš výstřel naslepo. Nikde jsem tam studeňák neviděl...
Slyšel jsem to už od více lidí, že mají problém s HF u této svářečky při nízkých teplotách. Nevím ale s jakou verzí modulu, ani jak problém vyřešili.