SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím,stavím si invertor do 100A,už přesně nevím od koho to je,jen to upravil,podle ruského plánku.Vše je funkční,jen mám dilema s teplotním čidlem u NE555,nevím co použít.Děkuji za radu. Ještě dodatek,vyřadil sem TOP224 a místo toho použil zapojení od Danyka s TNY267,tím pádem sem vyřadil na TR1-vynutí 3.
http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p … _shema.gif
Editoval Uranin (15-10-2013 21:02:48)
Na tom obrázku není nic vidět.
Na kolik taková svářečka do 100A vyjde ?
Omlouvám se,ale měl sem nastavenou špatnou adresu obrázku,tak byl moc malej.
Co se týče ceny,tak sem koupil jen výkonové tranzistory za 260,-Kč a pár odporů.cca 80,-Kč.
bobobo napsal(a):
Myslím, že to není ono. Soudím, že musí být termostat, který při dané teplotě sepne a nikoliv rozepne. Rozpínací termostaty mají i v GME a myslím i lacinější. Pro rozpínání by se muselo upravit zapojení
Editoval jankop (16-10-2013 09:39:00)
Ta pojistka musí být spínací a na GES ji mají za 129,-Kč. SM4 090 S.
Děkuji všem.
to mas jedno ci spinaci nebo rozpinany , ked si vies trochu upravit schemu . ten invertor dost kuri na prazdno , ide na plnu periodu a dava okolo 140V naprazdno . zvarat to zvara , ale nie najlepsie ...
já to mám jen na takové domácí sváření,abych nemusel tahat ven velkou!Mám po dědovi asi 3 krabice 2,5,tak by to mělo stačit.
Mám takový malý problém,při vyvaření cca 1/2 elektrody 2,5mm mě najednou odešli výkonový tranzistory,nevíte někdo,kde mám přesně naměřit pracovní feqvenci na uc3845? Jinak nevím proč to umřelo!Děkuji.
http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p … vertor.gif
Editoval Uranin (19-10-2013 20:46:09)
To může být spousta věcí, bez detailního porovnání konstrukce s návodem a proměření se nic bližšího nedá říct. Obecně pokud se elektronice nehoví, je právě třeba při stavbě dodržet každý zdánlivě bezvýznamný detail. Jinak se snadno může stát něco takového.
Můžeš třeba napsat, jaký ferit jsi použil na výkonové trafo, když Danyk tam použil dvě neidentifikované jádra z PC zdrojů a jak jsi vyřešil správnou mezeru v jádře kvůli stejnosměrné předmagnetizaci jádra.
Editoval Radim (20-10-2013 09:46:30)
Stránky: 1