SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
potřeboval bych poradit ohledně parametrů Tigu AC/DC puls. Budu svařovat převážně plech ocel,nerez, v menší míře hliník síly 0,4-1mm, profily a trubky do 5mm. Prošel jsem hodně svářeček a jsem z toho.....S Tigem nemám zkušenost, zatím jsem si vystačil s Mig/Mag, trafem a autogenem. Za každou radu předem děkuji.
Fredi pro začátek použijte stejné parametry jako jste používal ve Svářečské škole a po získání zkušeností můžete od těch hodnot postupně přidávat a ubírat a zkoušet jak se daná svářečka bude chovat.
Zdravim neviem ci je napisana spravne ta hrubka plechov 0.4 az 1 mm ,ak ano tak to uz si vyzaduje viac zrucnosi ,praxe a hlavne dobry zrak. Nic v zlom ale predpokladam ze ako zaciatocnik toho viac poprepalujes ako zavaris. Taky tenky plech je dobre aj podlozit ,napriklad z hlinnikom alebo ak sa da tak je dore to fukat z plynom. Da sa aj bez toho ale z podlozkou mas vacsiu sancu ze to neprepalis.Tie parametre v tej tabulke su prehnane 40 az 60 A na 1 plech je privela Hrana na hranu ked len rozlievas tak na pekny zlaty zvar staci v pohode do 30A.
Re:Tono78- ano tl. je opravdu 04-1mm nejčastěji jak ocel tak nerez. S tím zrakem v mém věku to není už nic moc . Se svářením tenkých plechů mám docela zkušenost, ale ne Tigem. Sám jsem zvědav jak to půjde.