SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím. Co by jste mi doporučily za svářečku viz v předmětu převážně bude vařit materiály do 5mm tlouštky. (Jekl). Fronius je můj favorit. Mám nabídku na použté. Fronius za 18tis a KIT za 16tis.
ta froniuska jako starší svařečka je dost draha bral bych spiše kita 309, ale zaleží co ktomu vše bude ... tady jsou předvadecí stroje kit přímo u vyrobce:http://www.kuhtreiber.cz/akce.html na 5 mm stačí i mašina kit 205 vyz moje svařečka v popisu..
Doporučit komikoliv cokoliv je velice ošidné.
1, nikdo neví v jakém stavu jsou posuzované zdroje, jak je zajištěný servis
2, nikdo neví k čemu budou stroje vlasně používány
3, nikdo neví jaké bude jejich časové využití
Co člověk, to názor. Existují značky, u kterých neuděláte nikdy chybu, existují jiné, které jsou vhodné pro mírné zatížení a jsou takové, o které bych si v práci ani neopřel kolo, protože jsou to kamuflované hoby svářečky, se kterými jsou pak ve výrobě trvalé problémy.
Fronius je kvalitní renomovaná evropská firma, která docela dbá na svou pověst a tím i kvalitu.
Kühtreiber je česká fabrika s dostatečně dlouhou tradicí.
Takže výběr za vás nikdo neudělá, rozhodnout se musíte sám.
Já jen, že Froniusy máme v práci, několik typů, i ty Variostar 2500 a jsou dost drahé na opravu. Ale jinak dobré mašinky, spolehlivé.
Párkrát jsem dělal s Variostarem 3100(to samý jak 2500 jen výkonější) i kitama a dle mého názoru je "Froník" uživatelsky daleko příjemnější,nastavení parametrů přehlednější a intuitivnější(sám mám téměř 20 let starou VS357 z druhé ruky a naučil jsem se s ní bez nutnosti podrobněji studovat manuál).
Editoval Ládes (06-10-2013 20:51:49)
Co jsem měl možnost svařovat v práci tak to byl Migatronic 305 a Compakt 319 a ten se mi zdál lepší než Migatronic měl jakoby tvrdší zdroj.
To maš jedno co si koupiš. Duležite je esi umíš svařovat. mi to přijde že karosáři co jen lepí zrezlé díly na autech si kupují drahé profi zdroje. Mam doma VLSP a kuhna s chlazením 15 let staráho a všěchno jede jak na drárkách. PPčko sem už prodal. Na ty moje fušky to bohatě stačí.
Stránky: 1