SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
alll napsal(a):
Bežne jsou kladky :0,6/0,8 0,8/1.0 1.0/1.2 a 1.2/1.6 prvni 3. dvojice kladek se využívají bežně a1.0 a 1.2 se využívaji ve fabrikach a splol..
Já třeba kombivované kladky nemám,ale pravda že prstýnky s dvojicí drážek jsou obvyklejší.
Tak ja som sa rozhodol pre mašinu Kuhtreiber KIT 2200 so 4 kladkou a k nemu horák Abicor Grip MB15 4metrový + aj ostrokónicka hubica a pár dielov spotrebných + ochranná kapucňa keď bude zohnutý pod autom. Snáď mi tento stroj dobre poslúži, beriem od predajcu ktorého mám 100km ďaleko ale je aj priamo autorizovaný servis Kuhtreiber, mašina je nová nepoužitá, ale keďže je to výstavný kus tak ju na slovenské pomery za dobrú cenu a záruka je stále 5 rokov Stále sa ale neviem rozhodnúť akú kuklu kúpiť, dennodenne zvárať nebudem, tak uvažujem či na začiatok kúpiť Kuhtreiber 725S (výmenné batérie), myslím že by mi zatiaľ stačila alebo či radšej rovno kúpiť nejakú kvalitnejšiu speedglass napríklad. Musím popozerať či niekto nepredáva za neodolateľné ceny Plánujem aj TIG ale kedy bude je ešte otázne.
Ja hlavne chcem zvárať brány, /z joklovinu max 5mm/ a také konstrukcie.
A máš aj nejaký konkrétny návrh? Speedglasku by som zobral od člena tohoto fóra, cena do 200€ aj s poštou. Oproti SK obchodom o 50% nižšia cena.
Zdravím všechny svářeče. Právě jsem se stal majitelem omi 205 a chtěl jsem se zeptat jestli jste někdo štelovali s těma čudlikama co jsou u cívky. Je tam seřízení předfuk dofuk a dohoření. Při vaření mi přišlo, že mi vyjíždí moc drát z hubice a tak jsem zkusil seřídit dohoření a pomohlo to ,ale zjistil jsem, že když pustím tlačítko na hubici, tak se drát hned zastaví, ale až po chvíli cca 2sekundy něco klapne v mašině a taky jsem zjistil, že když se ještě před tím klapnutím dotknu drátem svařence, tak to ještě zapálí. Já osobně si myslím, že to je OK jen by mě zajímalo na jakém principu to regulace dohoření funguje. dík všem..
No tak logicky by to mělo fungovat tak, že po rozepnutí tlačítka hořáku ještě nějakou dobu zůstává trafo zapnuté a stojící drát "odhoří". Tato doba se nastavuje tím trimrem. Protože v co2 je přenos zkratový, tak to holt není tak poznat, oblouk zhasne a dál nehoří i když trafo je sepnuté.
zdravím jsm tu nový a rád bych poprosil o radu, chtěl bych si do díny koupit co ale nemůžu si přesně vybrat. Napřed jsem koketoval s omi165, ale když mě všichni odrazovali z 220V tak už uvažuji O omi205(380V, 100%-100A), která stojí asi o 1000 víc. Jenže dnes jsem byl u choboli a tam jsem viděl JASIC MIG / MMA 160 (J35) ta je právě na 220V, ale na 100%-100A, tak teď fakt nevím....OMI205 nebo JASIC? rozdíl v setu je asi 2000kč.
Prosím Vás o radu
jasic je iventorova mašina, omi 205 je klasicky odbočkovvy zdroj z minimem řídici elektroniky a minimalni možností poruchy k omi 205 vydrží hruší zachazeni jako že se nemusí davat moc pozor při broušeni a pod u inventorove mašiny tam je plno elektronickych obvodu, atm se musí davat pozor při boušení kam jisky litají aby je inventor nenasal dovnitř a nedošlo ke skratu a zničení stroje. sam mam na svařeni elektrodami gamu a na vaření ceockem radši odbočkovej stroj temeř nezničitelnej..
takže z toho vyplívá že radši omi 380V
To záleží na možnostech vašich rozvodů a jističů v dílně.Myslím že ani s jednou chybu neuděláte
Jen se ptám, mám strach z 220, aby se to třeba nepřehřívalo při vaření silnějších věcí. Asi bych si stejně udělal redukci z 380V/220V
Za ty příspěvky v jiném tématu se omlouvám jsem tu nový
Sekosi je vůbec možné, že jste nezaregistroval, že v elektrovodné síti už 20 let není 220, ale 230 V a ve třífázovém rozvodu není 380 ale, 400 V? Pokud máte možnost používat třífázové napájení svářečky a nevadí vám to při přemísťování tak takovou raději použijte. Při velkém zjednodušení - při 100 A a napětí 20 V na oblouku + účinnost přenosu jsme na cca 2 600W. To už jsou na rozvodu 230 V docela slušné nárazy při zapalování oblouku. To, že uděláte redukci ze 400 V na 230 V žádná sláva asi nebude.
Přehřívat se určitě nebude budete li se držet doporučených hodnot zatěžovatele.U silnějších věcí holt budete muset udělat víc vrstev,ale pravda že 3 fázový zdroj bude vždy lepší.Omlouvat se nemusíte jde jen o udržení přehlednosti fóra.
Zdravím Ládese, vidím že jste z Olomouce jako já. Rád bych se ještě zeptal zda se tady v Olmiku dá 205 sehnat za slušný peníz v nějakém krámku, nebo je lepší-levnější si ji objednat přes net?
Editoval sekos (21-09-2013 09:07:09)
Dycky bude net levnejší:http://www.toolscb.cz/cz/e-shop/622352/c38630-svarecky-2cinventory/omi-205.html ja našel tuhle nejlevneji..
Od tohohle chlapíka (Toolscb) mám svoji 206 a můžu vřele doporučit . Je to normální slušně zásobená kamenná prodejna (co nemaj seženou), perfektní jednání, ceny mírné. Takže je vidět, že i kamenná prodejna může mít "internetové" ceny.
Editoval Pruduch (21-09-2013 17:09:46)