SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím všechny. Mam problém a potřeboval bych jej vyřešit. Mám tigo Alfu In 180 AC/DC a zhořeli mi na jedné řídící jednotce nějaké odpory a jeden tranzistor. Měl jsem to v opravě a po měsíci a půl jsem se dozvěděl tak akorát to,že se musí vyměnit všechny tři řídící jednotky a čelní panel a za opravu chtěli 30 tisíc. Nakonec jsem zjistil,že se na to ani nedívali. Pokud by mněl někdo to samé tigo, prosím o nafocení této řídící jednotky a poslání na meila,popřípadě prosím o opsání výrobních čísel těchto součástek. Po sejmutí krytu je jednotka umístěna z čelní strany v pravo nahoře. Zhořeli mi 4 zelené součástky(zřejmně odpory) a jeden tranzistor. Kdyby mněl někdo třeba takovou jednotku na prodej, dejte vědět. Díky všem za informace. Všechny zdraví B.R.K.O. 112
ako si zistil,že sa na to nedivali?
Zdravím Tě Warlocku. Že se na to nedívaly, jsem zjistil hned poté, jak jsem sundal kryt svářečky. Všechny řídící jednotky byly pořát zaleté silikonem. Ten se po odpojení vždy poruší. Jediné,co udělali,tak to jenom sundaly kryt. To je vše. Navíc mi to potvrdily i kolegové elektrikáři z roboty. Díky za odkaz, ale inzerát byl už smazaný. :-(
neni nad odborny servis:) hlavne tie kecy okolo,ked ides kupovat od nich masinu
Bohužel to jsou často zlatokopové , kteří ti vymění všechny díly (nejsou to opraváři , ale vyměňovači) a ty dobré si ponechají na kšefty (prodají ti i síťový vypínač za 800,- atd.), potom ti to doseřídí cejchovaným šroubovákem a je . Najít slušný servis chce hlavně štěstí , silné nervy , peníze a čas . Cítím s tebou .
ALFin 180 AC/DC
Dobrý den B.R.K.O 112,
základem úspěchu pro opravu je, že JEN otevřeli kryt a zase jej dali zpět - TO JE DOBRÁ ZPRÁVA.
Dobrá zpráva je, že nikdo nic nerozebíral, ani se o nic nepokoušel to znamená, že závada bude v původním stavu. Není nic horšího, než když "odborný" servis začne laborovat a výsledek je ten, že se nadělá více škody jak užitku.
Takto vadná zařízení je radost opravovat. Tak máte možnost, třeba ....... .
S pozdravem Zdeště
Editoval zdeště (11-09-2013 21:46:37)
Stránky: 1