SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den mistři !
Jsem tu nový, rád bych se představil. Jsem z Prostějovska, mladý, učenlivý nadšenec. Provádím přestavky, opravy a úpravy motocyklů. Prozatím jsem si vždy vystačil s trafem MEZ Broumov (230V/70A; 380V/120A) s usměrňovačem stejné značky - model UDA-160. Nyní začalo svařování tenkých plechů, výfuků, plechoových dílů na kapotáži a podobně. Jednoduše jsem si koupil CO-čko proto, abych mohl vařit i tenté plechy které obalovanou bazickou dvoujkou prostě propálím. Respektive plechy 0,6-1mm více, méně. nyní k mému příspěvku:
Zakoupil jsem za VELICE lukrativní cenu v prodejně OBI, kde pracuji v úseku "nářadí" model LUX Tools (interní značka pro OBI - žádný zázrak, ale určitě ne nějaký aušus jako Einhell, Asist a podobně...) s označením SGS 135 - jedná se o nejsylnější CO2 svářečku touto firmou nabízené. Mají ještě model SGS 120 a po té takovou velice problémovou mašinu 90A na plněný, trubičkový drát (velice nedoporučuji)
Model SGS 120 ani SGS 135 jsem za 4roky mé ůsobnosti nereklamoval ani jednou ! Jendá se o desítky prodaných kusů. Což už o něčem svědčí.Proto jsem také tuhle mašin uzvolil, když se mi nový stroj naskytl za cenu bazarového šmejdu. Umožňuje svařování 0,6-1mm drátem.
Má někdo s tímto strojem zkušenost, nejlépe osobní ... má nějaké chyby, které jdou odstranit, na co si dát pozor, co hlídat a hlavně - je to vůbec schopná mašina na OBČASNÉ svaření tenkých plechů ?
Díky za každou radu, či tip pro začínajícího CO-čkáře !
Vojta
Prostějov
to je obdoba einhellBT gw 170 blue jen ma jinou rukojet, paramety tabulky jsou z einhelem shodne jako ute vaší 135ky...
Vzhledově to je asi taky čína, stejně jako Einhel. Jestli to lidé dost kupují nevím, ale možná to moc lidí nekoupí a proto to nereklamují. Se značkou Lux z Obi moc dobré zkušenosti nemám, tak nevím. Ale určitě bych si dával pozor na ostré ohýbání hadice hořáku apod.
Díky za in formace. Rozdíl mezi Einhellem BT-GW 170 a LUXem SGS 135 je ten, že u Einhellu se mi vrátilo asi 90% prodaných kusů ..... u LUXu je prodejnost stejná - asi 25 kusů do roka - reklamace žádná. Proto jsem přesvědčen o jisté kvalitě a životnosti tohoto stroje .... kdybych u toho denně nepracoval, nevěděl bych. V týdnu koupím drát 0,6mm a nechám si obstarat náplň do flašky ... testování může začít !
Už len z toho kolko tá zváračka stojí idú na mňa depresie, ale tak aspon ty máš výhodu v tom že ten tovar budeš vedieť vrátiť. Reklamácií je málo preto, lebo s tým ludia nezvárajú až tolko aby sa to stihlo pokaziť behom chvíle. Inak 90% začiatočníkov robí tú istú chybu - najskôr kúpi a potom sa pýta...
Chodím na rôzne fora, vrátane foto techniky a tam je skôr postup opačný, ludia sú schopný 50x sa pýtať na to čo už dávno predebatované je, ale tak vždy je lepšia sa najskôr opýtať
Tak já vím naprosto přesně co chci. nechci za CO2, které využiju 5x do roka vyhodit víc, než 5.000,- ..... jo, kdybych vařil alespoň jednou za týden, investuju hned 20.000,- do Kühtreibera .... to je bez debaty. Vím co mám, vím co od toho můžu čekat, vím, že mi to stačí, nečekám zázrak a životnost 20 let. Nedělám si iluze. Řeknu to tak .... koupil jsem ten stroj za 3.499,- ... narovinu, dá se koupit za podobné peníze něco lepšího ? Nedá ... dá se kopit něco lepšího za 5.000,- ? Nedá ..... ! Dá se koupit něco lepší za 10.000,- ? Jen těžko. No, uvidíme, jak se mašina předvede ... mám je takové drobnost. když ji za dva roky pošlu do světa za 2.000,- nebude mě to vůbec mrzet
Ono je to ako si kúpiť u vás vrtačku, ved beztak ju využiješ maximálne raz za pol roka. Ty vyvrtáš za dva roky 4 diery, potom budeš potrebovať vyvrtať 10 dier priemeru 10mm a ona zhorí, dakujem pekne za taký krám čo vydrží vyvrtať pár dier, hlavička nič nedrží lebo je z blata, klučik zošlahaný pri prvom pokuse poriadne dotiahnúť hlavičku...
Ale už je po záruke - môžeš si kúpiť novú
Jo, to je pravda. Tyhle věci bych ani nevyráběl, natož prodával. Jedná se především o značky CMI, OK, TIP, ASIST MCLISTER a podobné hrůzy. Ostatně co může vrtačka za 399,- vydržet ? To je známo. Ovšem mluvím zde o značce LUX. Elektrické ruční nářadí vyrábí poslední 2 roky. Před tím dělala jen ruční nářadí. Můžu říct, že elektrické nářadá značky LUX TOOLS je velice kvalitní. Jejich první generace vycházela z červené řady Einhell a byla naprosto bez reklamací a na pár vyjímek (nefunkční vypánač), vadný kabel, a podobně. Druhá řada už je výhradně tvořena konstruktéry z LUX Tools. Všechny Einhelly (i červené "PROFI" řady můžou jít za Zenit) LUX vydží mnohem víc než oni. V elektrickém ručním nářadí hravě zruší své konkurenty z cenových hladin, jako například BOSCH. Vrtačka od LUX Tools stojí řeknemě 1.800,- ... stejně jako PSB 650 od Bosche (pokud je v dobré akci). LUX má magnésiové skříně, dvourychlostní převodovku, kovové sklíčidlo s násobičem momentu, automatickou brzdu rotoru a mnoho jiných ve standardním provedení. prodáme toho haldy a nevrací se NIC. A Bosch ? Denně řeším minimálně jednu reklamaci ..... nejvíce úhlové brusky a vrtačky, případně kladiva. To je to o čem jsem mluvil v porovnání s CO2 od Einhellu. To byly s prominutím sračky. LUX fakt drží. A když si mohu dovolit svářečku, která stojí bez koruny 10.000,- za necelých 3.500,- .... byl bych blázen, kdybych to nezkusil. Vydrží, vydrží ... nevydrží, nevydrží. Obvykle toho člověka, kterému vrtačka za 400,- shoří po záruce to ani nemrzí ... A co se týče ručního elektrického nářadí, mám vše od NAREXu ... to je bezkonkurenční. Když s tí mdělám denně, nebudu na tom šetřit ..... ale když heftuju jednou do roka nějaký výfuk na krosce, nebudu to řešit Kühtreiberem .... aby se mi na to za 20.000,- prášilo. Nemám pravdu ? Ale je to stejné všude .... jso ulidi, co mají monitor u počítače od ACERu a počítačoví experti se bijí do hlavy, jsou audionadšenci, kteří nechápou, jak si někdo koupí microsystém od SENCORu, jsou automobilový nadšenci, kteří nechápu jak si někdo koupí Dacia Logan a jsou mistři svářeči, kteří nechápou, jak si někdo koupí neznačkovou svářečku ..... jsem člověk, který nesmírně uznává značkové nářadí ..... ale
Ako toto mi je úplná záhada, ktorú asi nikdy nepochopím. Vieš že pod 5000,- kúpiš haraburdu, vieš že ani za 10000,- to nebude žiadna výhra a predsa si kúpiš haraburdu za 3500,- Kč
abych ti rekl pravdu-trochu to povidani mi pripomina skrytou reklamu-ale kdyby byla jedna za 3500 i pro me -beru
proste si kup drat a plyn a svarej-ono to nejak dopadne
Skrytá reklama .... no, může to tak vypadat. I samého mě to ve finále napadlo. SGS 135 tam už nemám, ale pokud by někdo chtěl, mohu nechat ještě dvě poslední SGS 120 za 2.999,- .... jsem schopen to po domluvě nechat odložené na jméno. A jen pro ujasnění .... opravdu nemám žádné provize z prodeje .. navíc, když jsme několik tisícovek pod nákupkou ..... zdaraví Vojta
Wema : a k čomu super cena, ked tie zváračky nemajú výkon ani zaťažovateľ ? Ako naprosté minimum považujem zváračky s maximálnym výkonom +- 160A, aby sa dali robiť aj dlhšie zvary - mohlo sa dlhšie zvárať pri hodnotách okolo 100A, čo s tým LUX-om by bolo nereálne.
Ďalšia vec sú zváracie vlastnosti, ktoré budú dosť mizerné