SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, nevíte někdo kde by se dala sehnat levně vykružovací sada (vozík + kružítko) na řezačku berlan? Našel jsem jenom podle mně dost drahé... díky
myslím, že pokud někdo dokáže pracovat s plasmou, nemůže pro něj být problém zhotovit si přípravek na vykružování sám.
Na malé díry používám kousek trubky dlouhý cca 5mm a průměr dle poloviny průměru řezáku + propal. Kroužek podržím na potřebném místě a zevnitř ho objedu plasmou, při velkovýrobě kroužek navařím na nějaký přípravek s dorazy. Když potřebuju velkou díru použiju kroužek o průměru hořáku, navařím jej na kus pásovice na té naměřím míru odpovídající průměru vyráběné díry (nebo kruhu) vyvrtám díru průměr 8mm, do středu výrobku přistehnu šroub M8 - na ten navléknu pásovinu a řežu.
jde mi spíš o ten vozík, dělaj mi problém dlouhé rovné řezy, nechci se hořákem dotýkat plechu. zhotovil jsem si vodící pružinu ale není to ono
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= … ;_from=R40 cca pět stovek je moc?
Přemejšlím objednat z číny , ale nevím jestli to bude pasovat na keramickou objímku u hořáku berlana. http://viewitem.eim.ebay.cz/Trafimet-S4 … 38145/item
A co takhle vytočit na soustruhu pár potřebných dílů?? A vykružovák je hotový za chvíly.Dvě kolečka pár kroužků, tyček se závitem a hrot.
Editoval Honza007 (23-08-2013 15:45:35)
ja by som ti to poradil inak, co tak si kupit vykuzovaciu sadu na autogen, je to lacne a upravit si to uz na tvoj horak stylom diera so zavitom a srob je jednoduche, aspon ja to mam takto, mna by sada na moju plazmu vysla okolo 200 €
Pěkný vozíček, možná skusím něco takového vyrobit. Tady dávám fotku kružítka má to nevýhodu že to potřebuje vyvrtat díru pro M8 uprostřed, ale nato co to používám jednou za čas to nevadí. Napřed tam dám fixu a vidím kolik to dělá kruh nastavím to a pak tam strčim plasmu. Držím jednou rukou hořák a druhou konec toho kružítka taže je v tom celkem cit. Možná by to sneslo nějakou evoluci ale jak řikám stačí to.
Na hořák PT31 cirkl mám, mohu ho nechat, mám nyní hořák AG60 a k tomu jsem pořídil jiný.
a ještě: dal bych k tomu i spotřebák, trysky, elektrody, keramiku- hubice a vířivé kroužky.
peprnik napsal(a):
jsem spáchal vozíček,
pěkná práce nejsem si jist životností při nějakém mohutnějším nasazení.
Toto je vozík hořáku aparátu Stahlverk ( 120A). Kolečka jsou jen na čepu + zemědělská vůle, při demolicích a v polohách dostává zabrat ale účel to plní - rozhodně to šetří řezák.
Na rovné řezy jsem vyměnil autogenní hořák za plasmu na traktůrku RS12.
Na kolejích přesně drží výšku a konstantní rychlost. (Jen ta rychlost by na plasmu mohla
být vyšší)