SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mám na ruke toto, ale je vadná. Znamená že zapnem začnem zvárať as cca po dozváraní jednej elektródy 2,5mm cca 90A vypne a ide do teplotnej ochrany, pred tým ako ju "amortizujem" sa chcem spýtať či ste sa už s podobným nestretli? Mám podozrenie že niečo je zo softvérom, alebo s čidlom, ale ak je čidlo integrované do výkonového modulu tak mám prúser
Svítí žlutá led nebo blíká?
svieti len a poto asi po 5min zhasne, čiže sa vráti naspať do "ready" stavu, ja vime myslel si že je to nejaká chybová hláška ak bliká ,ale nebliká to je horšie
na chladiči u sek. usměrňovače je termistor, zkus na něj mrknout, případně to může být závada obvodů pro tep. pojistku.
ok, dik pozrem,dam vediet
No spíš zkus kouknout na usměrňovač, může dělat rotiku až po zahřátí.... ale bude spíš potřeba očistit bočník a podotahovat na něm šroubovací kontakty, hodně daru. PS: Soft to nebude
nemáte náhdou návod po ruke?
Mám, ozvete se mi na můj e-mail
Je to zajímavá závada, na ten usměrňovač a bočník by led blikala, ale může to být více závad dohromady, hodně napoví stav stroje
gondis, dík ale už som zohnal, závada odstránená, NTC čidlo som prečistil a všecko funguje
Musel být hodně velký přechoďák, koroze konektoru?
Editoval 1b (06-05-2010 20:00:35)
NTC je teplotne čidlo pripevneé na chladič asi 2x2mm, tam bola chyba, v dotyku s chaldičom
Tak možná to vyhodnotil nějak procesor, protože by se čidlo spíš míň zahřívalo
arno napsal(a):
gondis, dík ale už som zohnal, závada odstránená, NTC čidlo som prečistil a všecko funguje
No problemo,máme i servisní
Ahoj
Mám tento invertor a nefunguje ihned po zapnuti do siete na prednom paneli svieti oranzova led ktora signalizuje prehriatie a tri zelene led a ventilator nechladi. Všetko čo je napísane na foru som skúšal nič nepomaha potreboval by som servisny manuál ak by niekto mal.
U TP1500, ventilátor skutečně nechladí, pokud se neohřeje svařováním, t.j. po cca 3 ks elektrod 2,5. Ihned po zapnutí to tahhle vypadá. Je dná se o trvalý stav?
Famater napsal(a):
U TP1500, ventilátor skutečně nechladí, pokud se neohřeje svařováním, t.j. po cca 3 ks elektrod 2,5. Ihned po zapnutí to tahhle vypadá. Je dná se o trvalý stav?
Ano jedna sa o trvalý stav. Ihned ked ju zapnem tak svieti oranzova a tri zelene ledky z invertor je nefunkcny
Dobrý den
Prosím vas kde najdem vnutorne zapojenie toho Transistor module?? Pretože v servisnom mmanuali su len nakreslene diody ale tranzistory niesu nakreslene. Môj problem je tento:
No welding current
After the machine is
switched on, all indicators
are permanently lit up
(longer than 2 seconds)
píše tam o nejakých skratoch ale ziadne som nenasiel diody premerane su OK uz jedine cela doska alebo ten tranzistor module. Mate ešte nejake napady ktore by som mohol vyskúšat?
Dakujem
Dobry den
Problem bol vyrieseny bola vadná doska po výmene šlape ako hodinky.
kolik stála oprava jesti to není tajný?
liborek23 napsal(a):
kolik stála oprava jesti to není tajný?
280€ plus doprava ale doska po oprave a nova doska by stala 400€ plus doprava ale za to by som mal skoro novy invertor
Inu i dát 280 na 6 měsíců chce odvahu !
bobobo napsal(a):
Inu i dát 280 na 6 měsíců chce odvahu !
Radšej dam 280€ za opravu Fronius ako si kupit nejaku novu neznačkovu sračku za par €.
Dobry den
Mame Fronius TP1500 a dnes sa mi stalo ze ked som zvaral 2,5 (EB-121) na 90A tak mi vypla sama od seba obluk a svietilo priehratia.
Nechal som ju vychladit medzicasom vypol a cca po pol hodke ked som chcel pokracovat mi elektroda len skrkla a hned sa mi rozblikala (na trvalo) kontrolka teploty
a nie a nie zapalit obluk len prsken a hodi chybu.
Stretol sa tu uz niekto s takymto problemom ze co stym??
Dakujem za kazdu dobru radu.
Ahoj.
Mozno zla sekundarna dioda, alebo este horsie, doska LCA15. Diodu lahko nameras aj na vystupnych svorkach. S doskou to je horsie.