SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
povedlo se mi sehnat skorem novej podavac kitin 2/4 procesor za par kc a tet ho potrebuju sparovat s WLSP 315 nevi nekdo zapojeni ? s podavace vedou 4 draty 24V +- a spinani stykace pak vede 4tej ale ten nevim nac je
z kutreiber mi posali schema zapojeni ale taky znej nejsem moudrej dokaze mi to podle toho nekdo vysvetlit ci co mam jeste koupit aby fachal krom trafa na 24v (WLSP ma taky vyvod 24v ale nevim kolik amper podavac potrebuje 10A WLSP ma 30V podavac ? )
ale jaksi nevim ani kam pripojit + kam minus a podobne :-D
teoreticky na spod svorkovnice dolu + pak - pak je ovladani stykace a to 4te ?
a jeste blba otazka maka to na stejnosmernej nebo stridavej ? :-D :-D
Ale vždyť ti tam těch 24 střídavých vede přes 10A pojistku . A jestli je určeno za ROT , tak proč to komplikuješ ?
Evidentně pán moc elektronice nerozumí(nic ve zlém každý umíme něco jiného).V tom případě bych spíše doporučoval kontaktovat zkušenější osobu nebo dostudovat problematiku.
Dobrý den,
čtvrtý vodič je vyveden na silovou mínusovou svorku. Tam měří výstupní napětí, protože jednotka řízení procesor má displej a měří jak výstupní napětí tak proud.
Podavač proud 10A nepotřebuje, pojistka je jen dimenzována výše jako ochrana v případě poruchy v jednotce řízení. Stává se že se dostanou do problémů výkonové prvky a zahoří i sklotextit a když uvážíte že na jednotku se dostává i svářecí napětí /při měření/, tak k případnému vznícení není daleko - energie by na to byla.
Transformátor ve WLSP 315 má dostatečný výkon pro to, aby podavač bez problémů pracoval. Co se týká ostatních kabelů:
1-24V a stykač
2-0V
3- stykač
4- měření napětí
sledujte důsledně dráty na schématu a nezmýlíte se
S pozdravem Zdeště
Editoval zdeště (03-08-2013 19:59:02)
dekuju to jsem presne potreboval takze 4ty vodic pripojim tam kde ma WLSP seriove mereni to jest na 4 vyvodu z tlumivky .... jeste jeden dotaz ohledne stykace svar trafa WLSP ma na 42 voltu ? takze musim koupim 24volt ?
WLSP 315
Dobrý den,
stykač - to jsem opomněl, buď vymněníte jen cívku stykače a nebo dáte nový stykač 24V.
S pozdravem Zdeště
Mohl by jsi sem dát tu legendu ze schematu samostatnou , není k přečtení . Díky i za ostatní .
rad bych ale toto mi poslali z Kühtreiberu a kdyz sem jim napsal zda nemaj lepsi kvalitu tak bez reakce .....