SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, vcera mi dosla zvaracka kende 150r (s mat 160), hned som ju aj odskusal. Ked zvaram robi to gulicky a zvar sa da odtrhnut kliestami. Moze to byt aj tym ze mam istenie 10A?
Malo informaci na to aby se dalo rozumne odpovedet.Nejede mi auto co s tim mam delat? : na tuhle otazku mi taky tezko odpovi i zkuseny automechanik.
Už podľa označenia je jasné že to bude taký Baumax stroj za pár korún. Zvárať by sa s tým malo dať ale netreba mať prehnané očakávania, na to sú tu niekoľko násobne drahšie stroje.
K problému, oba zvarané kusy musia byť riadne očistené, taktiež zabezpečiť aby ukostrenie bolo na oboch kusoch a nebáť sa ampérov
z isticom to nic nema/posledna veta co napisal "ivko"
Podívat se , zdali to není přepolované.
Cez telefon sa mi nechcelo pozerať ako to vyzerá, po príchode domov som si tú námahu dal http://www.ebay.co.uk/itm/KENDE-MAG-150 … 7675.l2557
Ludia prečo sa neporadíte pred kúpou ???
Toto boli úplne vyhodené peniaze do luftu, už len preto že sa výkon prepína systémom 1 alebo 2 a potom tam býva ešte na prepínači niečo ako Turbo...
Ak je to možné treba to zabaliť a vrátiť že to nechcem
Nevím proč, ale v dnešní doběje to prostě moderní cpát do těch levných svářeček dva kolébkové přepínače místo jednoho otočného 4polohového.
Odporucili mi, ze musim dobre zosuladit posuv s prudom, moze to byt tym?
A ten odkaz na tu zvaracku to nie je ona, toto je ona:
http://www.kende.com.cn/products_detail … d8252.html
Ano k danému prúdu musíš nastaviť správny posuv drôtu, ale naozaj od toho nečakaj zázraky.
Nenapsal jsi jak tlusté materiály jsi s tím chtěl "slepit". I pro vaření Ja o síle stěny 2mm je u cóčka i těch 140A celkem málo na pořádné provaření. To je tak na nějaké slabší plechy a materiál do těch 2mm. Tohle byly opravdu zbytečně vyhozené peníze. Pro takové normálnější použití to chce výkon aspoň do těch 200A. U elktrody by to stačilo, ale u tohoto je to fakt málo...
Hmm, a co se takhle obrátit na nějakého profi svářeče aby ten shit zkusil aspoň seřídit , potom už s tím nehejbejte...určo vám dá nejaké rady a vy něco okouknete, nebo zkuste nejbližší svářecskou školu, tohle děláme běžně, .......takhle je to zbytečný, svařování je totiž práce ne?.......
ALE RELIKU, na domací prskani pokud majitel trochu umi svařet tak jekle pasoviny,plechy do 3 mm až 5mm zavaří, ale musí to umet si i nachystat očistit a pripravit spoj ke svařeni nejlepe se osvečil do pul v nachystany spoj..
Uvidim zajtra to skusim nastavit a ak to nepojde zaveziem to do zvar. skoly.
Nebo spíš zpět prodejci nebo jako dar nepříteli.
...no je taky kram ako BNErlan MIG, po vymene motorceka a pridani trafa na posuv to zvara..... Tiez som bol naivny ze vybalim a bude mzvarat.... Ten cinsky drot sa mi tiez neszdal
Tiež vlastním S-MAT 160 a nemám s tým najmenší problém ...
Vari jak diva , aj dnes som s ňou zváral a žiaden problém .
Vyskúšaj nasledovne nastavenie:
1) Ten krátky kábel , ktorý trčí zo skrine daj do ľavej koncovky a zemniacu svorku do pravej.
2) Nastav si posuv drôtu asi tak na polovicu (na gombíku potenciometra je šípka).
3) Zapni to aspoň na tretí stupeň a vyskúšaj.
Predpokladám , že plyn máš pustený a prietok nastavený na 8L/min.
A samozrejme , že si tu skrutku na kotúči drôtu utiahol len s citom, aby si mohol podávač ľahko odvíjať drôt...
Editoval m.evil (16-07-2013 23:57:52)
tonyx napsal(a):
... vcera mi dosla zvaracka kende 150r ...
To je z internetu?? A nešlo by to vrátit v zákonné lhůtě bez udání důvodu??
Vsetko co si popisal m.evil, som mal urobene aj tak to prskalo, skusim sa este s tym pohrat a uvidim. A ozaj naco sluzi to mensie trafo vedla toho velkeho?
A je to nova zvaracka z bazaru.
tonyx napsal(a):
A je to nova zvaracka z bazaru.
A proč asi někdo prodává novou věc ??
Tiez som si to hovoril ale co moze byt vo vnutri zle?
tonyx do zváracej školy si mal ísť pred kupou sa poradiť, teraz ked tam dovezieš to čudo, tak prvé čo sa stane bude, za odvezú toho chudáka sanitkou čo sa má na to pozrieť.
Ty si to kúpil bez toho aby ti to predávajúci predviedol ?
Zváračka je stroj a platí tu určitá spodná hranica ceny, ktorá sa dá znížiť iba tak že vyrobia šmejd. Len tak pre obraz, cena štand ardného horáku pre CO2 začína pod sumou 100€. Z toho logicky vyplýva, že za 200€ kúpim ťažko niečo obstojné.
Na normálnu zváračku z obchodu potrebuješ +-500€, z bazáru sa dá kúpiť tiež, ale treba mať vo vačku aspoň 300-400€
tonyx napsal(a):
A ozaj naco sluzi to mensie trafo vedla toho velkeho?
Není to trafo , ale tlmivka.
Bez nej, by ti to pravdepodobne rovnako prskalo ako teraz .
Jej úloha je zapaľovanie a udržiavanie el.oblúku pri "prechode nulou".
Ak máš znalosti z elektrotechniky , tak skús premerať diódy v usmerňovači.
Budto to vrate prodejci nakonec pokud je to koupeno ofiko cestou lze do 14 dnu vratit bez udani duvodu.Pokud je to koupeno v aukci a podobne pak to co jste usetril muzete investovat do opravy stroje nevalne kvality.Vzhledem k vasi neznalosti(ted to nemyslim nijak ve zlem spise jako dobrou radu ochranujici vase zdravi) elektroniky.Ostatni viz vyse.