SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobry den. Chcel by som Vas poprosiť, kde nájdem vyvedenú tepelnu poistku u trafozvaracky RTB-3. Viem, že je niekde medzi vynutím, ale na mojej zvaračke už nie je ani signalizácia napatia a ani signalizácia prehriatia. Chcel by som len vediet, či táto poistka nieje niekde osobitne vyvedená. Totižto na jednej z kostričiek trafa mám bodovo vyvedené dve droty. Keď zapnem trafo tak žiadne napatie na tom nenamerám. A taktiež po ohmickom meraní tie dva droty nemajú zo žiadnym vynutím nič. Navzájom ohmicky spojene nie su. Myslel som či by náhodou to nemohol byť tepelny bimetal.
Taktiež som nenasiel ani vynutie ktoré by po zapnutí dávalo male napatie /myslím do 12V/
Ak by biekoho niečo napadlo bol by som vdačný za radu.
DAKUJEM
Podle schématu (co jsem našel na netu) by to měl být spínací (při dosažení určité teploty sepne a kontrolka přehřátí se rozsvítí) z odděleného vinutí trafa.
Mam tepelnou pojistku na trafu TMB-125 (je v podstatě stejné jak RTB-3) umístěnou nahoře na vinutí uprostřed cívek je vidět hned po sejmutí krytu trafa,ale nejsem si jist jestli přerušuje přivodní napětí do trafa nebo spíná jen signalizaci přehřáto,musel bych se podívat.Jinak toto trafo je dost těžké v amaterských domácích podmínkach přehřát mě se to ješte nepovedlo, to už ho vlastním přes 20 let.
Editoval donal (11-07-2013 23:25:16)
mel jsem zapujčenu svařečku od souseda kdisi dříve , ale po 5 vyvařenych 3.15 v lete se mi ji normalně podařilo přehřát taky bylo horko kolem 29C
Kontrolka přehřatí svitila co chvila.. po přidani takoveho vozičku pod svařečku kde byl ventilator meziaxial tak se svařečka ani nepřehřala ani 1x..
Stránky: 1