SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Nazdar svareci jak svarujete
jak drzite horaky:) drzite se.spise jednou rukou svarence a druhou svarujete
treba svarovat pulzem 370A ani nejde drzet obema to by zhorela
ruka....
Málo informací. Ale když svařuji menšími proudy, popř. boduji, tak jednou rukou držím hořák, většinou pravou a levou si podpírám hořák, aby se mi neklepal. Někdy se ale musí svařovat jen jednou rukou.
Při svařování většími proudy a hlavně delší sváry už by tak nešly, uhořela by mi ruka, tak jedině jednou rukou. Co jsem se díval u nás na dílně, tak tam mají hrozně velké hořáky, tak svářeči si drží hořák pravou rukou a druhou si přidržují hadici, aby té druhé ruce odlehčili.
velke prody začínaji až nad 400A a víš max prodem co jsem svařel bylo 520A a ješte v pulzu to byl pritom svaření rachot a to horko hořak jsem držel v obou rukach v prave hubici a v leve jsem si pridržoval hadici hořaku a by byla prava ruka odlechčena, přesne tak jak píše varok..
Editoval alll (30-06-2013 21:59:09)
Já držím hořák pravou,hadici v levém podpaží tak aby jí k hořáku ještě kus zbýval a v případě potřeby si hřbetem levé ruky podepřu hubici.Záleží hlavně na tom co zrovna svařuju.
Stránky: 1