SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj chtěl jsem se zeptat, jestli tady někdo pomocí svářečky (TIG MIG)vytváří písmena mam i foto ale nejde mi vložit děkuji
Pokial viem, tak pismenkari pismena letuju kvoli vnesenemu teplu do materialu. Pri letovani sa totiz plech pismenok nedeformuje. Pokial myslit to co popisujem...
Ahoj Pepo,
na mnou svařené konstrukce vždy elektrodou navařím rok kdy byl svařenec kompletován. Jde to poměrně dobře, ale dělám to klasickou obalenou elektrodou, ty jsi psal TIG, MIG. S tím zkušenosti nemám.
Až se dostanu koncem týdne domů, můžu ti to nafotit, ale není na tom nic těžkého..
Možná se to dělá obalenou elektrodou. Dostal jsem foto a podle něj se má pokusit o něco podobného má se to používat na dekorace.
Pokud je to na dekorace, tak nejspíše klasika elektrodou (tig moc vhodný nebude- ten dělá plošší sváry). Pokud se jedná o ˝podpis˝, tak bych to spíš řešil raznicema (nevneseš žádné teplo do materiálu)......
Pepa.cz napsal(a):
Ahoj chtěl jsem se zeptat, jestli tady někdo pomocí svářečky (TIG MIG)vytváří písmena mam i foto ale nejde mi vložit děkuji
Jo, s tím mám bohaté zkušenosti z firmy Velan Valve Corp., když jsem tam pracoval jako svařeč. Odlitky těles ventilů často měly vady v místech kde bylo jméno výrobku součástí odlitku. Když se vada odstranila, musel být po opravě nápis a čísla uvedeny do stavu před opravou. Tigem, pochopitelně. Ale na tenkých materiálech tato metoda vhodná moc není.
Příklad je tady:
Mam foto ale nevím jak ho vložit?
Pepa.cz napsal(a):
Mam foto ale nevím jak ho vložit?
Tak podle převýšení a malé šířky to vypadá na MAGa. Nevidím v tom problém, párkrát vyzkoušet a pohrát si s parametry. Možná bych základní materiál nastříkal sprejem proti kuličkám, aby se omezilo použití sekáče na jejich odstranění.
Hmm, souhlas, Mag a zbroušeno a přejeto lamelákem, menší výkon......tímhle jsem v kursu začínala....hi
Možná se to dělá obalenou elektrodou
něco podobného jsem dělal elektrodou, A na spodní hranici aby písmena byla vyšší a užší