SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
našel by se někdo ochotný kdo by naučil nebo dal pár lekcí jak zacházet s TIG a nastavneím při svařování nerezu a hliníku? Samozřejmě za úplatu
Ideálně Praha - cestu k nám na dílnu zaplatíme nebo Vás dovezeme
Zájemci případně pište na hpp@wm.cz nebo volejte na 777271126.
Děkuji
Proč nenavštívíte nejbližší Svářečskou školu a nepožádáte o zaškolení na danou metodu? Bude vás to stát cca 5 tis.Kč a proškolení bude i legislativně čisté - budete mít "papír".. Pokud by došlo k nějakému průšvihu kolem svařování (požár, úraz) tak vám dá každá pojišťovna vše k úhradě. Těch pár korun se vyplatí, protože vás skutečně naučí svařovat a ne "nějak" lepit. V Praze máte svářečských škol výběr. Namátkou SVV v Michli, Welding Praha, SOU Radotín a asi deset dalších.
Editoval jirkati (13-12-2012 20:00:34)
Asi chcel usetrit nie kazdy ma skolu blizko a nie kazdy si to vie zaplatit - niekto ledva zvladne kupu lepsieho invertora. Skola je super teoria a odborna prax ale kutilovy staci ked mu kurin nepadne na slepky
Mozno by niekto mohol napisat nieco o metodach clanok o MMA/TIG/MAG/MIG a potom len hodit linku vzdy ked sa novacik opyta lepsie ako poslat ho RTFM, youtube a Svar-Skola.
Editoval ihlan (08-06-2013 19:25:20)
ihlan napsal(a):
Mozno by niekto mohol napisat nieco o metodach clanok o MMA/TIG/MAG/MIG a potom len hodit linku vzdy ked sa novacik opyta lepsie ako poslat ho RTFM, youtube a Svar-Skola.
Zdravím pánové,
možná by nebylo od věci kdyby u každé metody svařování zde na foru bylo vždy jako první téma,byly uvedené zakladní informace s instruktážními videi(samostřejmě v ČJ) k dané metodě svařování.Spoustě laiků kteří se zde registrují,často chybí základní informace a dovednosti.
Vyhlo by se spoustě pokládaných,často i nesmyslných otázek,které se tu omylájí pořád dokola.Lidé se kolikrát chtějí jen dozvědět ''jak? a proč?''.
Kde jinde by se to měli dozvědět,než asi tady.
Tohle je můj osobní názor a né každý s ním musí souhlasit.
Souhlasím s Michalem. K těm školám, taky bych do ní rád zašel a měl na to papír, ale mma a co2 by mě vyšlo na cca 24tis. Za to už mám pěknou svářečku. http://www.souuhelna.cz/studium/svarecska-skola/
Michal01 napsal(a):
ihlan napsal(a):
Zdravím pánové,
možná by nebylo od věci kdyby u každé metody svařování zde na foru bylo vždy jako první téma,byly uvedené zakladní informace s instruktážními videi(samostřejmě v ČJ) k dané metodě svařování.Spoustě laiků kteří se zde registrují,často chybí základní informace a dovednosti.
Vyhlo by se spoustě pokládaných,často i nesmyslných otázek,které se tu omylájí pořád dokola.Lidé se kolikrát chtějí jen dozvědět ''jak? a proč?''.
Kde jinde by se to měli dozvědět,než asi tady.
Tohle je můj osobní názor a né každý s ním musí souhlasit.
Tohle jsem tady navrhoval nekolikrat dokonce jsem to psal i adminovy
Pro DWPetr - doporučuji nahlédnout do normy ČSN 050705 a podívat se na Zaškolovací kurz. To není žádných 24 tis. Ten kurz trvá 2 až 5 dnů podle šikovnosti adepta svařování. A to určitě nestojí 24 tis. Taková cena odpovídá Základnímu kurzu podle ČSN 050705 nebo rovnou kurzu podle EN 287-1. Tak byl myšlen i příspěvek č.2.
Pro Honza007 - nápad v příspěvku č.6 vypadá dobře ale má řadu nedostatků. Už jste někdy psal nějakou přednášku? Jako lektor v oblasti svařování jsem jich napsal už hodně. Taková přednáška trvající dvě hodiny dá tak 50 hodin práce (nastudovat téma, vyhledat v celoživotních poznámkách, různých skriptech a v aktuální literatuře příslušná témata související, porovnat s aktuálními informacemi na internetu, napsat a vložit do nějakého programu) a takové jedno téma rozhodně neobsáhne celé svařování se všemi myslitelnými variantami, metodami a postupy. A to by se ještě měly pro něčí pohodlí vyhledat různé odkazy na internetová videa. Jsem zvědav, kdo se něčeho takového zde na fóru ujme.
Určtě by měl každý se skutečným zájmem o infoemaci nejdříve prostudovat povinně SVAR INFO a teprve když tam něco nenajde, tak se zažít konkrétně ptát.