SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
ako vymažem toto vlákno keď sa tento prvý príspevok nedá zmazať?
Editoval peter35 (24-07-2013 20:33:32)
Já jsem měl tu "čest" bylo to mám dojem na lorchu, funguje to jako na dálkovým ovládání u televize když reguluješ VOLUME , moc mi to nevyhovovalo - pracuju rád s hořákem co má pro regulaci potenciometr
Pokud jsi zvyklej na práci a používaní funkce JOB(paměti) tak je ti kolečko na dvě věci.Já jsem na EWM-ku naučenej na ty tlačítka.Na froniusu mám kolečko a pokud máš na svařenci pár rozdílných plechů a i nějakou přírubu a jedeš třeba v pulsu tak by mě nebavilo pořád skákat ke svářečce.Ale je to jen o zvyku a praktičnosti.....
ake to je zrkadlove zvaranie? este som sa s tym nestretol
To je take ze sa zvara na zrkadlo:-)obluk vidis v zrkadle,pouziva sa na tazko pristupnych miestach,kde sa nedostanes hlavou a nevidel by si na obluk.Samozrejme sa musis v hlave otocit na opacne smery,pretoze ist do lava znamena do prava:-)a pod.
Warlockvw napsal(a):
To je take ze sa zvara na zrkadlo:-)obluk vidis v zrkadle,pouziva sa na tazko pristupnych miestach,kde sa nedostanes hlavou a nevidel by si na obluk.Samozrejme sa musis v hlave otocit na opacne smery,pretoze ist do lava znamena do prava:-)a pod.
aha, myslel som si ze sa pod tym terminom skryva nieco ine ale aj tak dik za vysvetlenie
To, jak pracuje dálkové ovládání je dáno konstrukcí svářečky. Pokud dálkové ovládání řešeno s potenciometrem, bude mi ovládání up-down na hořáku k ničemu. Musí tam být potenciometr. Pozor ale na čínské krabice, když se připojí dálkové ovládání, tak si karbice myslí.že je připojen pedál a neumožní 4T. Já mám hořák s potenciometrem (10k). Abych ho mohl používat i na 4T, mám uděláno rozdvojení se dvěma konektory, z nichž jeden nemá připojeny pin.y, na které je připojen potenciometr. Pak se hořák, zapojený do tohoto konektoru chová jako jen se spínačem bez potenciometru. Zkrátka musím volit hořák s takovým ovládáním, které podporuje svářečka.
Famater - to je zvláštní, čínana mám taky - mám k tomu hořák od migatronicu a v režimu 4 takt to šlape
Mohl byste napsat, o jakou svářečku se jedná? Pro Sabitche- moje se tak opravdu chová, proto jsem musel přistoupit k popsanému řešení.
Stránky: 1