SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny, koupil jsem si KIT od Kuhtreiber a ještě mi chybí láhev. Známej, co vaří, říkal, že mi sežene od hasičů. Prej to vyrábějí ze starejch hasičáků. Nevím, jestli to není o hubu a mám radši koupit lahev s atestem. Ti hasiči to prej plněj snad na 5 atmosfér, že když je to natlakovaný jak se má, tak to zamrzá. Co si o tom myslíte? Děkuju za rady.
Bunny, 5 atmosfér pomaly aj naprdíš, nemyslel si 50? Ja zváram hasičákom, ale bohužiaľ nie je upravený, tak mi to v zime zamrzalo. Teraz jak je teplo, tak to funguje dobre.
Prodá ti ho kdokoliv kdo plní hasičáky. Řekni, že chceš na svařování a on ti vyndá i tu trubku. Cena myslím 400-500 Kč.
Jo a dělá se to standardně, takže se toho neboj
"malou" mysím 6 nebo 8kg, jsem si legálně pořídil za cca1600 normálně v kšeftu s hasičákama, upravenou pro svařování. Teď už je jen plním za pár stovek.
Zariadil by som sa podľa toho, koľko plánujem zvárať, v tom hasičaku toho zrovna veľa nie je. Na druhú stranu za originál fľašu dáš aj 3x viac
Ja mam tiez hasicak 6kg za 50€ a plnim ho za 5€ argonovu flasu som k tomu kupil za 70€ aj s naplnou no nekupto. Mali ju na sklade dlho a chceli sa jej zbavit tak mi ju aj naplnili corgonom 18. hold stastena si ma nasla aspon na chvilku :-)
ivko napsal(a):
Zariadil by som sa podľa toho, koľko plánujem zvárať, v tom hasičaku toho zrovna veľa nie je. Na druhú stranu za originál fľašu dáš aj 3x viac
Neřekl bych že s tím hasičákem moc nenavaříš. Používám ho u TIGu (argon) a pokud počítáš celkouvou práci (bodování atd..) a ne jen čisté svařování, tak já s tím svým navařil včetně bodování cca 6hod. takže můžu říct, že včetně příprav materiálu, s jedním hysičákem vydržíš tak týden. Mě třeba flaška na občasné sváření vydržela cca 5 měsíců... A to s počátečním tlakem v hasičáku cca 95BAR. Takže se dá říct s poloviční náplní...
Zdravím, potřeboval bych od vás poradit , chci si koupit do dílny větší láhev než je 8l bežný hasičák, narazil jsem na inzerát http://dum.bazos.cz/inzerat/25961259/La … -433kg.php , ale nevím jaký objem má tato láhev, váha je 43,3 asi prázdné , je to standartní velikost láhve? ,
děkuji za odpověď
Ja to klasická flaša, nápln by mala byť cca 20kg CO2, ja mám doma také ale ešte na spodu z hranatou prírubou
Editoval ivko (09-08-2013 19:51:30)
ako pise ivo...bez problemov ti to vsade naplnia a aj cena je zaujimava
Všude ne, v Linde určite ne spis vam ji ze berou a zlikviduji a ješte zaplatite takbych do linde nechodil pokud flaška nema platnou revizi smam mam doma 20L flašku taky z linde a pllnim ji ve firme ktera plní hasičaky. za 300,-bez papiru.. s papirem za 400,- tu 20L flašku co mam doma a ješte jeden hasičak do rezervy když dojde plyn ve flašce..
ja zijem v tom ze do linde nikto z domacich zvaracov ani nevkroci...ved na to neni dovod
Ja plním bud za 16€ s papierom alebo 12€ bez papiera - respektíve 0,80€/kg, o revíziu sa nestarám, donesiem svoju a dajú mi ich naplnenú s revíziou, plnili by mi iba v prípade že by nemali naplenú rovnakú flašu. V podstate len točím flašu a časom sa mi možno dostane do rúk tá moja, je to len taká lokálna plnička kde aj robia revízie pre hasiace prístroje
maly hasicak tusim 6 eur ale ten mam uz len v panelakovej pivnici,v dielni mam 20kg velku flasu ani neviem kolko to stalo to vydrzi na hobby pouzitie hooodne dlho
Ja odnesl 20tku flasku od corgonu do plnirny hasicaku
Vymena kohoutu z pojistkou pro CO2 a nastetkovani na sedo za 300kc
CO2 bez papiru 330kc ... naplneni na pockani ... revizi nejak neresil .
Koupil jsem si svářečku na takové to domácí žvíkání Einhell BT GW 190 D Blue. K tomu jsem si přes internet pořídil použitou tlakovou lahev s tlakovou zkoškou měsíc starou i s CO2. Na hrdlovém kroužku je vyraženo: TEST 19 MPA TARA ??? KG NETTO 6 KG OXID UHLIČITÝ. Na ventilu je tlaková pojistka na 19 MPa. Je opravdu možné, aby tato lahev měla seriózní tlakovou zkoušku. Jde mi o to, jestli mám opravdu tlakovou lahev, kterou mi všude bez problému naplní, a nebo jestli jsem si pořídil předražený předělaný hasičák a někomu jsem naletěl.
Toto čo je na fotke , je prerobený a prestriekaný hasičák.
Ale pokiaľ ma platnú tlakovú skúšku , nemusí ťa to trápiť ...
Pri plnení aj tak musíš dať svoju prázdnu fľašu na výmenu za plnú.
Väčšina firiem to totiž plní výmenným spôsobom a neplnia ti to na mieste ...
A keď budeš dávať niekedy na výmenu fľašu , dávaj pozor aby ti dali fľašu s okrúhlym dnom ako na fotke.
Zo štvorcovým dnom sú fľaše staré a väčšina na hranici životnosti (40 rokov).