SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
ta vaše 200, kterou sice neznám, ale jak na ní koukám, tak jsou tam dva velké přepínače, jeden bude patrně hlavní vypínač, pak přepínač hvězda/trojůhelník a nakonec ten menší na pár odboček. Pošlete detailní fotky zařízení, okoukneme to. Zrada by mohla být právě v tom, že to máte trvale na trojůhelník, přičemž ten přepínač se v pohodě sežene na 500kč a nějaký známý elektrikář vám jej vymění.
Sám jeden menší Einhell (zde na infu "v rámci kategorie doporučitelný SGA170") kvůli přenosnosti mám, s trochou citu, zkušeností a zručnosti se s tím dá pro doma docela uspokojivě vyžít... Ale zároveň mám velikou, MAG svářečku, podobně starou jako ta vaše, jen německou röwac - a přes její šílené rozměry a váhu, se jí nikdy nezbavím, protože je to výkonná mašina s odbočkovou regulací, kde se krom pár relátek, stykačů a přepínačů odboček a trochy jednoduché elektroniky starající se o předfuk dofuk a 4takt, nemá vlastně co rozbít, protože motor podavače je obrovský a jeho rychlost regulovaná jen obrovským reostatem... Vaří to od 0,6 drátu v pohodě. Vyhodili ji z fabriky proto, že podavač šmodrchal drát... a to proto, že vstup do hořáku byl mimo osu kladek, po této mechanické opravě fungovala mnoho let, než vyhořelo velké relé, bylo nahrazeno obyčejným finderem, který ovládá stykač, který se o to stará za něj. A poslední oprava byla že nešel posuv letos... způsobená upadlým drátem v přívodu, zrovna na fázi, jež napájí trafo pro tu trochu elektroniky která to celé řídí - takže to vycházíá na jednu jednoduchou opravu po 5 letech provozu.
tzn. zvažte investici pár stovek do svářečky, která bude vařit dobře ( ty staré svářečky jsou většinou opravdu dobré) a nemá se tam opět skutečně moc co rozbít... Výkonová rezerva se vždycky hodí, a časem si přišetříte a koupíte si něco pěkného malého na to přenášení, pro radost.
Co říkáte na tuto mašinku ?
http://www.naraditechnik.cz/svareci-pol … -grin.html
Ked si kúpiš niečo takéto z bazoša ušetríš trochu penazí, radšej si nadávať že som vyhodil 5000Kč do kanála ako 7000Kč.Radšej zavolaj sem http://dum.bazos.cz/inzerat/22961430/Svarecka-CO2.php verím že za 9500Kč ti ju dá, ak si prirátaš hodiny a flašu k tej tvojej vybranej, dostaneš sa na rovnakú sumu s tým že kúpiš horší stroj, na záruku sa môžeš vykašlať
Editoval ivko (13-04-2013 19:21:48)
sedous2 napsal(a):
Co říkáte na tuto mašinku ?
http://www.naraditechnik.cz/svareci-pol … -grin.html
to bude jen zase obšlahnuta čína z eurem... a střeva budou stejne...
Chlapy mam vybrate 2 masinky KITin 2040 mig Euro alebo ESAB Caddy c160 ktoru by ste mi odporucili do garaze na plecharinu a trubky 3mm hrubka a sem tam AL minimum. Forum som presiel ale o Esabe tu neni skoro nic. dik
To moje starý ceočko vaří opravdu moc pěkně pouze mi nechodí regulace.Nedokážu zavařit slabší plech jak 2mm.Když ho boduju tak to jde ale táhnout housenku v kuse tak se propadnu.Jinak od 3mm zavařím až po traverzi.Já ho nechci opravovat pouze si chci pořídit ještě jedno a tomenší prostě mobilní.Prostě pořát špekuluju co koupit ....Nechce se mi za druhé ceočko moc utrácet.Už mi tady bylo řečeno (a to mi je jasný)že pokud chci vařit a ne lepit tak musím víc zainvestovat.Sám to moc dobře vím !Ceočko používám víc jak dvacet let.
Kdo chce kam, pomozme mu tam :-) jako doplňkovku, něco opravdu malinkého, zkus třeba ty SGA 145-175, nebo něco podobného. Pročti si na svarinfu články o nákupu malého levného COčka, já na rady dal a jsem s mrňousem spokojený. Pokus se vyhnout modrým BT-GW - mají ještě blbější podavač, než je mezi malými svářečkami zvykem. Budeš mít zkušenost v podsatě za pár korun. Někdo je spokojený, někdo čeká že bude malinká svářečka podávat výkony veliké a pak nadává.
Editoval pech. (16-04-2013 07:31:29)
Tak nakoniec je doma Jasic 160n nova digitalna MIG/MAG - MMA - TIG
Až ji prubneš tak napiš jak si spokojen ! A udělej nějaké foto.P.zdeště ji moc dobře hodnotí a tvrdí že vaří ve své třídě nejlépe.To foto pak nahoď i s nějakým svárem.Taky se mi moc zamlouvá ale je to už pro mě moc peněz.
kdybyjste se podival na aukro tak tam je za 10,000,- kč bez poštovneho i z hořakem ktomu.. aukce beží neustale a sem tam ji nekdo koupí..
To alll
ano na Aukre je Jasic 160 , ale starsia verzia ja pisem ze mam novu digitalnu , ktora vie ako MIG/MAG tak aj MMA a aj TIG
zatial skusam MAG Doteraz som zvaral s MMA alebo MAG ale s auto nastavenim toto je dost ine ked si musis nastavit parametre sam , ale aspon sa nenudim a hladame k sebe cestu :-)
odtialto som bral ja a presne tuto . Su to dovozci cize nahradne diely a servis z prvej ruky. Po objednani do 2dni prisla od predavajuceho veeeelka ochota a za priplatok mam nie Binzel 25 ale 24 ziadny problem nerobili naozaj radost nakupovat. Konecne som nasiel obchod ako mam aj ja a na com bazirujem (ochota a ustretovost sa snubi s rychlostou a spolahlivostou dodania)
http://www.aek-svareci-technika.cz/zboz … G-160N-DGT
Editoval tibik99 (02-05-2013 16:39:04)
no ved hej ked ide o predaj tak je kazdy ochotny aky je ten ktory obchod solidny sa prejavy az pri prvej reklamacii popripade nutnosti pozarucneho servisu
Jasic 160 s digitálom má navyše len zapalovanie oblúka, TIG sa dá použiť na akýkolvek MMA invertor , s tým že ked nemá zapalovanie tak sa ničí elektroda škrtaním o material pri zapalovaní oblúka , inak rozdiel medzi JASIC 160 a Jasic 160 s digitálom nie je žiadny.
ivko preco mi beries iluzie o tej najlepsej kupe :-)
Pavol.sk dostal som dobre referencie a cudoval by si sa ako sa chovaju niektory predajcovia
Editoval tibik99 (02-05-2013 21:16:55)